Bublanina s višňami a čokoládou
Bublanina s višňami a čokoládou
Bublanina s višňami a čokoládou
Bublanina s višňami a čokoládou
Bublanina nie je nič nové vo svete pečenia. Ale aj taký obyčajný rýchly koláč si môžeme občas vylepšiť chutnou kombináciou ako je napríklad táto. Do bublaniny sme dali kyselkavé višne a dobrú horkú čokoládu a  hneď chutila o niečo fajnovejšie. Recept vám bude, samozrejme, fungovať aj bez čokolády a namiesto višní môžete dať čerešne, ale...

Bublanina nie je nič nové vo svete pečenia. Ale aj taký obyčajný rýchly koláč si môžeme občas vylepšiť chutnou kombináciou ako je napríklad táto. Do bublaniny sme dali kyselkavé višne a dobrú horkú čokoládu a  hneď chutila o niečo fajnovejšie. Recept vám bude, samozrejme, fungovať aj bez čokolády a namiesto višní môžete dať čerešne, ale skúste možno pre zmenu tento variant. Bublaninové cesto môžete upiecť aj z hladkej špaldovej múky (prípadne miešať klasickú bielu pšeničnú a celozrnnú). 

Bublanina s višňami a horkou čokoládou od Sisters Bakery

Ingrediencie:   

  • 150 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 250 g mäkkého masla
  • 250 g hladkej alebo špaldovej hladkej múky
  • Pol balíka kypriaceho prášku
  • 50 g nasekanej horkej čokolády
  • Asi 200-300 g višní

 Ako na to?

  • Cukor a maslo vyšľaháme do krémova, potom po jednom zašľahávame žĺtky, kým ich poriadne nezapracujeme a nezískame nadýchanú krémovitú konzistenciu.
  • Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a premiešame, aby sa múka riadne zapracovala. Snažíme sa však neprešľahať, aby ostala bublanina nadýchaná.
  • Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý postupne, pomocou gumenej varechy, vmiešame do cesta.
  • Nakoniec primiešame nasekanú čokoládu, cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a na povrch poukladáme umyté a odkvapkané kyslé višne.
  • Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 25 minút, kým sa povrch koláča pekne nezafarbí do zlatova.
  • Necháme vychladnúť a potom podávame nakrájané na kocky.

Hľadáte recepty na chutné koláče na plech? Niektoré sú jednoduché a máte ich hotové za pár minút, niektoré vás budú stáť trochu viac času, výsledok však bude v oboch prípadoch stáť za to. Nechajte sa inšpirovať tým, čo sme napiekli my, určite si vyberiete:

Šťavnatý makovo jablkový koláč

Dvojfarebný orechový koláč

Kokosovo kávový rez

Kysnuté osúchy s ovocím

 

Leave a Reply