Bublanina nie je nič nové vo svete pečenia. Ale aj taký obyčajný rýchly koláč si môžeme občas vylepšiť chutnou kombináciou ako je napríklad táto. Do bublaniny sme dali kyselkavé višne a dobrú horkú čokoládu a hneď chutila o niečo fajnovejšie. Recept vám bude, samozrejme, fungovať aj bez čokolády a namiesto višní môžete dať čerešne, ale skúste možno pre zmenu tento variant. Bublaninové cesto môžete upiecť aj z hladkej špaldovej múky (prípadne miešať klasickú bielu pšeničnú a celozrnnú).
Bublanina s višňami a horkou čokoládou od Sisters Bakery
Ingrediencie:
- 150 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 250 g mäkkého masla
- 250 g hladkej alebo špaldovej hladkej múky
- Pol balíka kypriaceho prášku
- 50 g nasekanej horkej čokolády
- Asi 200-300 g višní
Ako na to?
- Cukor a maslo vyšľaháme do krémova, potom po jednom zašľahávame žĺtky, kým ich poriadne nezapracujeme a nezískame nadýchanú krémovitú konzistenciu.
- Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a premiešame, aby sa múka riadne zapracovala. Snažíme sa však neprešľahať, aby ostala bublanina nadýchaná.
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý postupne, pomocou gumenej varechy, vmiešame do cesta.
- Nakoniec primiešame nasekanú čokoládu, cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a na povrch poukladáme umyté a odkvapkané kyslé višne.
- Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 25 minút, kým sa povrch koláča pekne nezafarbí do zlatova.
- Necháme vychladnúť a potom podávame nakrájané na kocky.
Hľadáte recepty na chutné koláče na plech? Niektoré sú jednoduché a máte ich hotové za pár minút, niektoré vás budú stáť trochu viac času, výsledok však bude v oboch prípadoch stáť za to. Nechajte sa inšpirovať tým, čo sme napiekli my, určite si vyberiete:
Šťavnatý makovo jablkový koláč
Dvojfarebný orechový koláč
Kokosovo kávový rez
Kysnuté osúchy s ovocím
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.