krehké sušienky s citrónovým krémom
krehké sušienky s citrónovým krémom
krehké sušienky s citrónovým krémom
krehké sušienky s citrónovým krémom
Ak máte radi domáce keksíky, určite vyskúšajte tieto krehké sušienky s citrónovým krémom. Tak jemné, chrumkavé a krehké keksíky ste určite ešte nejedli. Ja som ich naplnila citrónovým krémom podľa môjho receptu. Krehké sušienky s citrónovým krémom od Sisters Bakery Ingrediencie: Na cesto: 250 g hladkej múky 50 g kukuričného škrobu (Maizeny) 150 g bravčovej...

Ak máte radi domáce keksíky, určite vyskúšajte tieto krehké sušienky s citrónovým krémom. Tak jemné, chrumkavé a krehké keksíky ste určite ešte nejedli. Ja som ich naplnila citrónovým krémom podľa môjho receptu.

Krehké sušienky s citrónovým krémom od Sisters Bakery

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 50 g kukuričného škrobu (Maizeny)
  • 150 g bravčovej masti
  • 80 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • ½ ČL mletej vanilky
  • Kôra z polovice citróna

 

 

Plnka:

Citrónový krém (viď recept) alebo ľubovoľný kyslý džem

 

Trochu práškového cukru na posypanie

Ako na to?

V menšej mise vymiešame do krémova práškový cukor, vanilku a bravčovú masť. Vďaka bravčovej masti sú tieto sušienky super krehké a chrumkavé, ak však masť nemáte alebo ju nechcete použiť, nahraďte ju maslom, či rastlinným tukom. Potom pridáme žĺtok a všetko spolu dobre premiešame. Hladkú múku, kukuričný škrob a práškový cukor preosejeme a potom pridáme do krémovej zmesi. Varechou začneme všetko spracovávať, až nám vznikne kompaktné cesto. To zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho aspoň hodinu odpočinúť v chladničke.

Odpočinuté cesto potom premiesime na  jemne pomúčenej pracovnej doske a vyvaľkáme ho asi na hrúbku 3-4 mm. Vykrajujeme rôzne tvary a tie ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do polovice vykrojených tvarov môžeme ešte do stredu vykrojiť otvor, cez ktorý bude dobre vidieť plnku.

Sušienky pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 14 minút. Po dopečení ich necháme na mriežke vychladnúť a potom dvojice koláčikov plníme citrónovou plnkou. Recept na citrónovú plnku nájdete tu.

Ak milujete sušienky, čítajte ďalej

Rovno vám sem pridám naše najobľúbenejšie recepty na domáce keksíky, sušienky či drobné koláčiky, ktoré vám budú určite chutiť:

Domáce sušienky Albertky

Arašidové keksíky

Jednoduché zázvorové keksíky

Karamelové linecké cesto

Orieškové keksíky s karamelovou plnkou

Recepty, na ktoré nechceme zabudnúť

Poznáte to – kdesi v šuflíku objavíte starý babkin zápisník s receptami. Už pri jeho listovaní sa vám vybavujú kúzelné momenty, ktoré ste zažili ako deti cez prázdniny. A verte mi, že keď si z tých babkiných receptov niečo napečiete, tie momenty doslova ožijú. Chute nám totižto veľmi verne pripomenú konkrétne osoby, príbehy, zážitky a aj vďaka tomu napriek trendom radi siahame po starých dobrých receptoch.

Ja som tie najlepšie a najzaujímavejšie spísala do mojich kníh. V oboch nájdete 70 receptov na sladké a slané pečenie, prípadne aj zaujímavé kulinárske príbehy. Knihy Takmer zabudnuté recepty alebo Takmer zabudnuté recepty 2 sú určené pre každého, kto rád pečie, alebo rád je :-). Sú krásnou zbierkou tých najlepších receptov, na ktoré by bola škoda zabudnúť. Sú to knihy, ktoré mamy kúpia dcéram, ktoré kamarátka daruje kamarátke, sú to knihy, ktoré sa dedia.

Ak ich ešte nemáte, pozývam vás na moju stránku pozrieť si ich. Len teraz vám k objednávke pribalím ZADARMO receptárik Kváskové recepty 2 od Sisters Bakery, v ktorom nájdete 12 receptov na sladké a slané kváskové dobroty.

Kliknite sem pre viac informácií

recepty
recepty

Leave a Reply