Máte radi keksíky? My veru áno a najradšej také, ktoré sú pekne chrumkavé. A presne také sú tieto arašidové keksíky. S nasekanými arašidmi a arašidovým maslom vám budú chrumkať a výborne chutiť. Aj keď je tento recept výdatný a vyšli z neho skoro tri plechy keksíkov, dlho sa u nás neohriali. Čo to sa zdegustovalo hneď po dopečení, pár kúskov som prihodila deckám do krabičky s desiatou a trochu viac kúskov som zabalila mužíkovi do práce. Určite som ich nepiekla poslednýkrát. Jednoduché, rýchle a dobré – presne to pravé na upečenie, keď si decká zmyslia, že majú chuť na keksíky.
Arašidové keksíky od Sisters Bakery
Ingrediencie:
- 2 šálky (šálka s objemom 250 ml) hladkej múky – môžete zmiešať aj s trochou špaldovej alebo celozrnnej múky
- ½ šálky ovsených vločiek
- 1 a ½ šálky cukru (pol trstinového, pol bieleho kryštálového)
- 150 g zmäknutého masla
- 5 PL arašidového masla
- 1 šálka nesolených arašidov
- 2 celé vajcia
- ½ ČL sódy bikarbóny
- ½ ČL kypriaceho prášku
- Štipka soli
- 1 ČL vanilkového extraktu (alebo pol balíčka vanilkového cukru)
Ako na to?
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si dva plechy vystlané papierom na pečenie.
- V mise najprv premišame suché prísady – múku, ovsené vločky, soľ, kypriaci prášok a sódu bikarbónu.
- V inej mise vyšľaháme zmäknuté maslo s bielym a trstinovým cukrom do krémova. Potom primiešame 5 lyžíc arašidového masla. Pridáme vanilku a premiešame. Napokon pridáme po jednom celé vajcia a dobre ich zašľaháme do krému.
- Sypkú zmes vmiešame po častiach do maslového krému. Vmiešavame len krátko, nepremiešame, inak ostanú keksíky žuvavé. Ideálne premiešavame už len varechou, nie mixérom.
- Napokon do zmesi pridáme nasekané arašidy a premiešame, aby sa rovnomerne rozvrstvili.
- Pomocou lyžičky odkrajujeme z cesta kúsky, ktoré dlaňami vygúľame na guľky veľkosti vlašského orecha a kladieme ich na plech s papierom na pečenie.
- Guľky pomocou vidličky pritlačíme a sploštíme.
- Pečieme vo vyhriatej rúre asi 17 minút do zlatohneda. Po vytiahnuté z rúry necháme keksíky na plechu dopiecť a vychladnúť.
- Dĺžka pečenia závisí od veľkosti keksíkov, väčšie keksíky odporúčame piecť dlhšie, ak ich chcete mať chrumkavé.
Aj vy ste keksíkové typy?
Vitajte v klube. Ak vás zaujali tieto arašidové keksíky, určite sa potešíte aj ďalším nápadom na domáce keksíky. Domáce je domáce a najmä pri maškrtách deťom chce človek presne vedieť, čo im dá. S domácimi receptami to máte viac pod kontrolou:
Kakaové keksíky len z troch prísad
Chrumkavé anízové keksíky – chutia ako Marína kekse
Špekulacius keksíky s marcipánovou plnkou
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.