jahodová bublanina
jahodová bublanina
jahodová bublanina
jahodová bublanina
Viete, čo je lepšie než dobrá bublanina? Keď sa bublanina skombinuje s hrnčekovým koláčom. Výsledkom je jednoduchý a veľmi chutný koláč,  ktorý pripravíme bez váh a extra kuchynského vybavenia, rýchlo a so zaručeným výsledkom. Tak dobrú bublaninu ste ešte nejedli, vyskúšajte môj recept. Jednoduchá jahodová bublanina od Sisters Bakery   Ingrediencie: Na cesto: 2 hrnčeky...

Viete, čo je lepšie než dobrá bublanina? Keď sa bublanina skombinuje s hrnčekovým koláčom. Výsledkom je jednoduchý a veľmi chutný koláč,  ktorý pripravíme bez váh a extra kuchynského vybavenia, rýchlo a so zaručeným výsledkom. Tak dobrú bublaninu ste ešte nejedli, vyskúšajte môj recept.

Jednoduchá jahodová bublanina od Sisters Bakery

 

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček bieleho jogurtu
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • ¾ hrnčeka oleja
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ kypriaceho prášku
  • Asi 500 g jahôd

 

 

Ako na to?

Prv, než začneme pripravovať túto jednoduchú jahodovú bublaninu, rozohrejeme si rúru na 180 stupňov.

Do stredne veľkej misy dáme celé vajcia, kryštálový a vanilkový cukor a metličkou ich spolu dobre premiešame. Potom prilejeme olej a zas všetko spolu dobre premiešame.

V ďalšom kroku do zmesi pridáme biely jogurt a ešte raz metličkou prešľaháme.

Na mokrú zmes teraz preosejeme dva hrnčeky hladkej múky spolu s pol balíčkom kypriaceho prášku. Pomocou gumenej varechy všetky prísady premiešame. Stačí miešať len toľko, aby sa všetko spojilo a pokojne môžu v zmesi ostať menšie hrudky.

Menší plech (ja som použila plech s rozmerom 25×35 cm) zľahka potrieme maslom alebo tukom a naň prilepíme papier na pečenie. Na ten vylejeme pripravené cesto a uhladíme povrch.

Jahody umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na kocky. Posypeme nimi celý povrch pripraveného koláča. Ak nemáme jahody, samozrejme môžeme použiť aj iné ovocie. Výborne sa sem hodia čerešne, broskyne, čučoriedky alebo ríbezle.

Koláč pečieme na 180 stupňoch asi 35-45 minút.

Po dopečení necháme bublaninu úplne vychladnúť. Podávame ju  posypanú práškovým cukrom.

Jednoduché ovocné recepty

Ak sa vám páči táto jednoduchá hrnčeková jahodová bublanina, určite oceníte aj ďalšie ovocné recepty z nášho virtuálneho receptára.

Citrónový koláč na plech

Marhuľové mandľové koláčiky

Šťavnatý rýchly čučoriedkový koláč

Ovocné koláče z tvarohového cesta s posýpkou

Jahodová galetka

Takmer zabudnuté recepty

Každý, kto rád pečie koláče, ktoré preveril čas a milióny ochutnávačov, by mal mať knihu Takmer zabudnuté recepty alebo Takmer zabudnuté recepty 2. Sú to moje zbierky výnimočných receptov, na ktoré by bola škoda zabudnúť. Sladké a slané koláče, ktoré poznali už naše babky a staré mamy. A tie veru vedeli piecť!

Obe knihy si môžete ešte dnes objednať a kúpiť na mojej stránke. 

Ak už moje knihy máte a ste s nimi spokojní, povedzte o ich ďalej. Budem vďačná za vaše odporúčania.

Michaela

Leave a Reply