Bezlepkový čokoládový koláč
Bezlepkový čokoládový koláč
Bezlepkový čokoládový koláč

Bezlepkový čokoládový koláč, o ktorom si práve čítate, je jedným z našich bezlepkových receptov upečených z prirodzene bezlepkových múk. V tomto prípade sme použili kokosovú múku. Výborne sa hodí do pečenia, jej chuť je jemná a textúrou pripomína bielu ryžovú múku. No a keď kokos skombinujeme s čokoládou, všetci veľmi dobre vieme, čo z toho vznikne. Fajnová dobrota, ktorej len ťažko odolať.

Bezlepkový čokoládový koláč z kokosovej múky od Sisters Bakery

Ingrediencie: 

  • 80 g kokosovej múky
  • 50 g holandského kakaa
  • 200 g trstinového cukru
  • 1 ČL vanilky
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 120 g mäkkého masla
  • 10 vajec
  • Čokoláda na polevu
  • Kokosové hobliny na ozdobenie

Táto dávka vystačí na vyšší koláč v podlhovastej forme na chlebík.

Ako na to?

  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a pripravíme si plech, ktorý vymastíme maslom alebo olejom. Táto dávka vystačí na nižší koláč v chlebíkovej forme.
  • Vo väčšej mise preosejeme kokosovú múku a zmiešame ju s kypriacim práškom.
  • Do sklenenej misky dáme kakao a maslo a necháme ho roztopiť v mikrovlnke. Po roztopení masla ich spolu riadne premiešame do hladka.
  • Do kakaovej zmesi všľaháme cukor, soľ, vanilku a po jednom všetky vajcia.
  • Nakoniec vmiešame kokosovú múku s kypriacim práškom.
  • Zmes vlejeme do pripravenej formy na pečenie a necháme odpočívať asi 10 minút.
  • Pečieme asi 45 minút (ak pečiete na plytkom plechu, tak stačí cca 35 minút). Pomocou špajle odskúšajte, či je koláč riadne prepečený.
  • Necháme úplne vychladnúť a potom môžeme dozdobiť čokoládovou polevou a posypať jemne opraženými kokosovými hoblinami.

Páčil sa vám recept na nás bezlepkový čokoládový koláč z kokosovej múky? Bezlepkových receptov u nás nájdete viac:

Bezlepkový čokoládový koláč

Makrónky

Amarantový koláč

 

Leave a Reply