hotdogové rožky
hotdogové rožky
hotdogové rožky
hotdogové rožky
Nápad napiecť si domáce hotdogové rožky vznikol veľmi zaujímavo. Už dávnejšie som pracovala na recepte, ktorý by som vám ponúkla, ale nejako som ich nikdy nestihla odfotiť v takej formy, aby bola fotka dostatočne reprezentatívna. Až ma jedna blogerská kolegyňa na Instagrame vyzvala navariť niečo s deťmi. A keďže som zrovna v tom čase plánovala...

Nápad napiecť si domáce hotdogové rožky vznikol veľmi zaujímavo. Už dávnejšie som pracovala na recepte, ktorý by som vám ponúkla, ale nejako som ich nikdy nestihla odfotiť v takej formy, aby bola fotka dostatočne reprezentatívna. Až ma jedna blogerská kolegyňa na Instagrame vyzvala navariť niečo s deťmi. A keďže som zrovna v tom čase plánovala rodinný výlet k vode, hovorím si, nastal správny čas. Tak som opäť tieto hotdogové rožky napiekla, čím som si len potvrdila, že recept je dobrý a funguje a stihla som ich ešte nafotiť predtým, než všetky padli za obeť hladným žalúdkom.

Hotdogové rožky so sezamom od Sisters Bakery

Ingrediencie:

  • 750 g hladkej múky
  • 500 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 1 kocka čerstvého droždia
  • 1 vajce
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1,5 ČL soli
  • 1 vajce na potretie a sezam na posypanie (nemusí byť)

 

Ako na to?

  • V polovici vlažného mlieka rozmiešame droždie a cukor a necháme na teplom mieste nakysnúť na kvások.
  • Do veľkej misy dáme preosiatu múku, soľ, na kocky nakrájané maslo, vajce a potom pridáme kvások a zvyšok mlieka. Vymiesime hladké cesto, ktoré sa odliepa od okrajov misy.
  • Na pomúčenej doske potom cesto ešte ručne vymiesime, vrátime späť do veľkej misy a prikryté utierkou alebo fóliou necháme vykysnúť na dvojnásobok objemu.
  • Vykysnuté cesto vyklopíme na zľahka pomúčenú pracovnú dosku, premiesime, rozdelíme na 16 rovnakých kúskov a tie premiesime do tvaru bochníka. Prikryté ich necháme na pracovnej doske podkysnúť (aspoň pol hodinu).
  • Podkysnuté kúsky cesta dlaňou roztlačíme na „placku“, tú vyformujeme do tvaru obdĺžnika (asi 12×6 cm), zrolujeme ho natesno a dobre zatlačíme konce a šev. Švom nadol položíme rožky na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme posledný krát aspoň pol hodinu podkysnúť.
  • Rúru rozohrejeme na 220 stupňov.
  • Keď sú rožky nakysnuté, pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Namiesto vajíčka ich môžeme potrieť aj mliekom a posypať sezamom.
  • Pečieme ich v rozohriatej rúre asi 15-20 minút, kým sa na povrchu sfarbia do zlatohneda (sledujte čas pečenia, lebo sa môže líšiť v závislosti od rúry a veľkosti rožkov).
  • Upečené rožky necháme úplne vychladnúť, až potom ich rozkrojíme a podávame napríklad s párkom.

Hotdogové rožky a spol.

Ak radi vypekáte domáce pečivo, nezastavujte sa len pri hotdogových rožkoch. Prelistujte si aj ďalšie recepty na našej stránke, vďaka ktorým si doma pripravíte vždy 100-percentne čerstvé a chutné pečivo:

Kaiserky – domáce žemle aj v kváskovej verzii

Dalmánky – chrumkavé žemličky z ražnej múky

Bavorské praclíky

Sladké rožky

Slané osie hniezda s oškvarkovou plnkou

Leave a Reply