ovsené koláčiky
ovsené koláčiky
ovsené koláčiky
ovsené koláčiky
Vedeli ste, že z lineckého cesta sa dajú vyrobiť takéto chutné koláčiky? Stačí ak cesto pri príprave obohatíme ovsenou múkou a ovsenými vločkami. A namiesto lekváru si pripravíme vlastnú plnku, krémovú jablkovú so škoricami. Skombinujeme tak presne typické jesenné vône a chute. Kto sa pridá? Ovsené koláčiky s jablkovou plnkou od Sisters Bakery Ingrediencie: Cesto:...

Vedeli ste, že z lineckého cesta sa dajú vyrobiť takéto chutné koláčiky? Stačí ak cesto pri príprave obohatíme ovsenou múkou a ovsenými vločkami. A namiesto lekváru si pripravíme vlastnú plnku, krémovú jablkovú so škoricami. Skombinujeme tak presne typické jesenné vône a chute. Kto sa pridá?

Ovsené koláčiky s jablkovou plnkou od Sisters Bakery

Ingrediencie:

Cesto:

  • 180 g hladkej múky
  • 100 g celozrnej ovsenej múky
  • 200 g masla
  • 50 g ovsených vločiek
  • 100 g práškového cukru
  • Štipka škorice
  • ½ balíčka kypriaceho prášku
  • 1 žĺtok

 

Plnka:

  • 2-3 jablká
  • 2 PL trstinového cukru
  • 1 Čl mletej škorice
  • Asi 50 g masla
  • Práškový cukor na posypanie

 

Ako na to?

  • Múky preosejeme, pridáme kypriaci prášok a škoricu a premiešame spolu s vločkami.
  • Maslo vymiešame do krémova s práškovým cukrom, pridáme žĺtok a dobre premiešame.
  • Sypké prísady vmiešame do maslového krému a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke odpočívať asi dve hodiny, aby stuhlo.
  • Stuhnuté cesto potom rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska a kolieska s otvorom.
  • Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 10-12 minút do zlatista.
  • Upečené koláčiky necháme vychladnúť.
  • Na plnku ošúpeme jablká, odstránime jaderník a jablká nakrájame na malé kocky. Premiešame ich s trstinovým cukrom a škoricou, pridáme asi pol deci vody a na strednom ohni ich varíme, kým nezmäknú a voda sa neodparí. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
  • Ešte do vlažnej jablkovej zmesi vmiešame kúsky masla a premiešame, kým sa nerozpustí. Necháme úplne vychladnúť.
  • Vychladnutou plnkou plníme koláčiky, vrchný s otvorom najprv posypeme cukrom a potom ho položíme na plnku.

Na záver ešte prehľad receptov, ktoré by sa vám mohli páčiť, nenechajte si ich ujsť:

Linecké koláčiky s citrónovou plnkou

Linecké koláčiky s čiapočkou z bielej peny

Chrumkavé keksíky s maricpánovo čokoládovou plnkou

Arašidové sušienky s arašidovou plnkou

Leave a Reply