Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/s/i/u76568/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/s/i/u76568/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/s/i/u76568/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3689
Šišky bez vajec a masla - Sisters Bakery
šišky bez vajec
šišky bez vajec
šišky bez vajec
šišky bez vajec
šišky bez vajec
šišky bez vajec
Na našich cestách po zahraničí sme mali možnosť vyskúšať šišky bez vajec a masla, ktoré sa pečú v Izraeli. Tak nás okúzlili, že sme sa poobzerali po recepte a vyskúšali sme ich napiecť doma. Vďaka zaujímavej príprave, kedy cesto príliš nemiesime, resp.vôbec a skôr mu necháme čas a možnosť pokojne si rásť a bublinkovať, sú...

Na našich cestách po zahraničí sme mali možnosť vyskúšať šišky bez vajec a masla, ktoré sa pečú v Izraeli. Tak nás okúzlili, že sme sa poobzerali po recepte a vyskúšali sme ich napiecť doma. Vďaka zaujímavej príprave, kedy cesto príliš nemiesime, resp.vôbec a skôr mu necháme čas a možnosť pokojne si rásť a bublinkovať, sú šišky super nadýchané, mäkké a napokon aj vlastne jednoduché. Obalené v škoricovom cukre, poliate medom alebo len tak, určite si ich zamilujete. Neváhajte už ani chvíľu a vyskúšajte náš recept.

Šišky bez vajec a masla od Sisters Bakery

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 50 g kryštálového cukru
  • 400 ml vlažnej vody
  • 1 balíček sušeného droždia
  • Štipka soli
  • 200 g kryštálového cukru a 1 PL mletej škorice na obaľovanie
  • Olej na vysmážanie

 

Ako na to?

  • Do väčšej misy dáme sypké prísady – múku, soľ, cukor a sušené droždie. Varechou ich premiešame. V strede spravíme priehlbinku.
  • Do priehlbinky nalejeme asi polovicu vlažnej vody a varechou začneme zmes miešať. Postupne pridávame zvyšok vody a zamiešame tak, aby sa ingrediencie prepojili, nepremiešame.
  • Vznikne nám kašovitá hrudkovitá zmes, ktorú prikryjeme igelitom a necháme na teplom mieste kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem. Po čase nám zmes narastie, zredne a na jej povrchu sa spravia bublinky.
  • Potom mokrou rukou v mise túto zmes premiesime, čím dosiahneme hladké cesto a to opäť necháme prikryté igelitom podkysnúť do dvojnásobnej veľkosti.
  • Keď cesto vykysne, pripravíme si do plytkého väčšieho kastróla dostatok oleja (asi tak 1.5-2 cm na výšku a pomaly ho zahrejeme na 160 stupňov.
  • Keď je olej rozohriaty, mokrými rukami odtrhneme kus cesta (veľkosť asi ako väčšia slivka), v strede cesta vytvoríme dierku a cesto ponaťahujeme (asi ako keby sme chceli vytvoriť bagel alebo donut). Rovno ho opatrne vložíme do oleja a opekáme z oboch strán do zlatista.
  • Opečené šišky bez vajec vyberieme odkvapkať na servítku a ešte teplé ich obalíme v zmesi škoricového cukru.
  • Podávame ihneď, najlepšie chutia úplne čerstvé, resp.odporúčame ich zjesť ešte v daný deň, na druhý deň stvrdnú.

Dokonalé šišky

Ak si šišky radi doprajete aj mimo hlavnej fašiangovej sezóny, a nemusia to byť akurát len šišky bez vajec, dávame vám do pozornosti náš článok, v ktorom sme zhrnuli naše skúsenosti so šiškami tak, aby sa aj vám podarilo upiecť dokonalé šišky. Okrem praktických rád a tipov si v článku nájdete odkazy aj na šiškové recepty z našej dielne a chutné a nie úplne bežné náplne.

Nech sa páči, začítajte sa: Dokonalé šišky

Leave a Reply