Štartujeme novú perníkovú sezónu, priatelia. Je jeseň, vonku opadávajú listy, rána sú chladné a sychravé, dni kratšie a častejšie varíme čaj. A k tomu čaju sa výborne hodia tieto ražné pomarančové perníky. cesto si môžete pripraviť aj niekoľko dní vopred, čím dlhšie bude odpočívať v chlade, tým nasýtenejšia bude chuť hotových perníkov. Perníčky sú hneď po dopečení mäkké a rovno ich môžete jesť. Čo nezjete, dajte do uzatvárateľnej nádoby a keď vám príde nabudúce chuť na sladké, ako by ste našli. Verím, že aj tento perníkový recept sa vám zapáči. Pomarančová chuť sa k perníkom výborne hodí a vy sami budete príjemne prekvapení, čo dokáže kandizovaná pomarančová kôra v ceste.
Ražné pomarančové perníky od Sisters Bakery
Na cesto:
- 500 g ražnej múky
- 100 g práškového cukru
- 2 PL perníkového korenia
- 1 PL salajky (jelenia soľ)
- 50 g masla
- 200 g medu
- 2 vajcia
- 100 g pomarančovej kandizovanej kôry
- Vajce na potieranie
- Oriešky a semiačka na ozdobenie
Ako na to?
- Najprv zmiešame všetky suché prísady, potom pridáme vajce rozmiešané so salajkou, na kocky nakrájané maslo a med, nadrobno nasekanú pomarančovú kôru a vymiesime cesto.
- Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke cez noc, pokojne aj dlhšie.
- Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý perník potrieme rozšľahaným vajíčkom, uložíme naň oriešok alebo semiačka a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 10-12 minút.
Páči sa vám recept na ražné pomarančové perníky?
Nenechajte si ujsť aj ďalšie naše recepty:
Perníkový chlebík z ražnej múky
Perníkové rezy s čokoládovou polevou
Slivkové perníky s čokoldádovou polevou
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.