zelená roláda
zelená roláda
zelená roláda
Táto zelená roláda s osviežujúcou tvarohovou plnkou láka svojim výzorom tak, ako žiaden iný koláčik. Je to ideálny dezert na oslavu jari, na Veľkú noc alebo vždy, keď plánujete, alebo potrebujete ohúriť :-). Pozrite si náš recept a zistite tajomstvo tejto krásnej zelenej farby. Zelená roláda s tvarohovou plnkou Ingrediencie: Na cesto: 4 vajcia 4...

Táto zelená roláda s osviežujúcou tvarohovou plnkou láka svojim výzorom tak, ako žiaden iný koláčik. Je to ideálny dezert na oslavu jari, na Veľkú noc alebo vždy, keď plánujete, alebo potrebujete ohúriť :-). Pozrite si náš recept a zistite tajomstvo tejto krásnej zelenej farby.

Zelená roláda s tvarohovou plnkou

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 6 PL hladkej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • Asi 20 lístkov mäty
  • Za hrsť čerstvého špenátu

Na plnku:

  • 300 g krémového tvarohu
  • 150 g šľahačky
  • 4 plátky želatíny
  • 3 PL kryštálového cukru
  • Kôra z 1 citróna

Ako na to?

  • Jedno vajce, mätové a špenátové lístky dáme do vyššej nádoby a pomocou ponorného mixéra alebo kuchynského sekáčíka ich spolu rozmixujeme na kašu. Tú potom prepasírujeme cez sitko a odložíme si ju bokom.
  • Zvyšné tri vajcia šľaháme spolu s kryštálovým cukrom na vysokých obrátkach do nadýchanej bledej peny. Potom pridáme odloženú „zelenú kašu“ a ešte krátko šľaháme.
  • Na zelenú zmes preosejeme hladkú múku spolu s kypriacim práškom, gumenou varechou ju zľahka vmiešame a cesto nalejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Aby ostala roláda pekne hladká, plech zľahka vytrieme olejom, aby na ňom papier dobre držal.
  • Roládu pečieme na 180 stupňoch asi 8 minút. Po vybratí z rúry ju preklopíme na čistú utierku posypanú práškovým cukrom, stiahneme papier na pečenie a spolu s utierkou ešte teplú roládu zrolujeme a necháme vychladnúť.
  • Na plnku necháme plátky želatíny napučať asi 5 minút b miske so studenou vodou. Tvaroh, šľahačku, cukor a citrónovú kôru spolu vymiešame ho hladka. Asi 3 PL tvarohovej zmesi odoberieme, dáme do malého kastrólika a zahrievame. Pridáme vyžmýkané plátky želatíny, miešame na slabom ohni, kým sa želatína rozpustí (neprevárame) a túto zmes vlejeme do zvyšku plnky.
  • Plnku so želatínou poriadne premiešame a naplníme ňou vychladnutú roládu. Zrolujeme späť a uložíme aspoň na pol hodinu do chladničky. Podávame ju posypanú práškovým cukrom.

Radi rolujete?

Super, potom ste na správnej adrese. Vyskúšajte okrem tejto zelenej aj ďalšie naše fajn variácie:

Malinová roláda

Slávnostná karamelová roláda

Tekvicová roláda

Maková roláda s mascarpone krémom

Piškótová roláda s jahodami

Banánová krémová roláda

 

Leave a Reply