Chutný a voňavý. Ako dezert aj ako raňajky. Taký je náš moka koláč s medom a pomarančom. Dal by sa nazvať jesenným, pretože kombinácia surovín a vôní je typická pre toto ročné obdobie. Príprava je jednoduchá, tak neváhajte a vyskúšajte náš recept. Určite vám bude chutiť.
Voňavý moka koláč s medom a pomarančom
Ingrediencie:
- 350 g hladkej múky
- 350 g tekutého medu
- 250 ml silnej uvarenej kávy
- 150 g kryštálového cukru
- 150 g hrozienok
- 125 g kandizovaného pomaranča
- 125 g horkej čokolády
- 2 vajcia
- 2 PL mäkkého masla
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 ČL mletej škorice
- ½ ČL mletých klinčekov
Ako na to?
- Hrozienka namočíme do teplej vody, kandizovaný pomaranč nasekáme na drobné kúsky a čokoládu roztopíme nad parou.
- Tekutý med dobre vyšľaháme s cukrom a maslom, potom primiešame kávu.
- Vajcia vyšľaháme metličkou, primiešame k ním vychladnuté čokoládu a celú túto zmes vlejeme do medového základu. Pridáme vyžmýkané a osušené hrozienka, nasekaný kandizovaný pomaranč, škoricu a klinčeky a premiešame.
- Na túto zmes preosejeme múku s kypriacim práškom a varechou vymiešame husté cesto.
- Nalejeme do ho tortovej formy (alebo obruče), ktorú sme vytreli tukom a vysypali múkou. Uhladíme povrch a dáme piecť.
- Moka koláč pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi hodinu. Pomocou špajle potom skontrolujeme, či je prepečený a keď áno, vyberieme ho, necháme chvíľu chladnúť vo forme a až potom ho opatrne vyklopíme.
- Podávame ho posypaný práškovým cukrom, prípadne s lyžičkou šľahačky.
Moka koláč a iné kávové dobroty
Pokiaľ máte radi kávu, tento moka koláč sa vám bude určite páčiť. Nabudúce však vyskúšajte aj ďalšie kávové dobroty z nášho receptového archívu.
Čo by ste povedali napríklad na tieto?
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.