Dobrá roláda nikdy nie je zlá. Keď je ešte skombinovaná s dobrou plnkou, tak je to priam výborný zákusok. Malinová roláda, ktorú vám dnes predstavujeme, je naša topka. Doslova. Kombinácia príjemne horkej chuti kakaového cesta a správne vyváženej osviežujúcej malinovej plnky je totižto úplne neodolateľná. Toto je určite zákusok, ktorý odporúčame upiecť vtedy, keď si chcete u niekoho šplhnúť alebo sa blysnúť pred dôležitou návštevou.
Malinová roláda od Sisters Bakery
Ingrediencie:
- 5 vajec
- 120 g kryštálového cukru
- 100 g hladkej múky
- 25 g kakaa
- Štipka soli
Na plnku:
- 250 g mrazených malín
- 1,5 PL kryštálového cukru
- 4 plátky želatíny
- 200 ml šľahačky
Ako na to?
- Keďže plnka na túto roládu potrebuje svoj čas na to, aby stuhla a bola pripravená byť použitá do rolády, odporúčame pripraviť ju niekoľko hodín vopred.
- Maliny s cukrom krátko povaríme a potom ich roztlačíme alebo rozmixujeme.
- Plátky želatíny dáme napučať na 10 minút do studenej vody, potom ich vyžmýkame a dáme ich do horúcich malín. Miešame, kým sa želatína nerozpustí. Za občasného miešania necháme vychladnúť do vlažna.
- Do malín potom vmiešame do tuha vyšľahanú šľahačku a celú zmes necháme stuhnúť. Želaná konzistencia je taká, že plnka prestane byť tekutá, drží tvar, ale nie je úplne tuhá. Skúste ju nabrať lyžicou a keď z lyžice pomaly odpadne kompaktný kus plnky, je pripravená na ďalšie použitie. Ak husto tečie, ešte potrebuje postáť.
- Na roládu vyšľaháme do tuha 5 vaječných bielkov so štipkou soli. V osobitnej mise vyšľaháme žĺtky a cukor do nadýchanej bledšej peny.
- Múku preosejeme s kakaom do žĺtkovej zmesi a mixérom len krátko premiešame.
- Napokon gumenou varechou zľahka vmiešame do zmesi sneh.
- Nalejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na teplovzdušnom režime (ventilátor) na 200 stupňoch asi 10 minút (sledujte čas už po šiestej minúte, v závislosti od veľkosti plechu sa môže roláda piecť aj kratšie ako uvádzame).
- Upečenú roládu vyklopíme na čistú utierku posypanú práškovým cukrom, stiahneme z nej papier na pečenie a utierku natesno zrolujeme. Takto zrolovanú roládu necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí ju opatrne rozrolujeme, naplníme stuhnutým malinovým krémom tak, aby sme nechali po okrajoch voľné miesto (lepšie sa nám bude rolovať a plnka nebude pretekať z korpusu cesta.
- Takto pripravenú roládu necháme ešte v chlade. Podávame ju pocukrovanú práškovým cukrom.
Všade samé rolády
Tak čo poviete? Môže byť? Bude táto malinová roláda na zozname receptov, ktoré najbližšie upečiete?
Pre vašu inšpiráciu ponúkame ešte ďalšie vydarené rolády z nášho archívu.:
Tekvicová roláda s plnkou z čerstvého syra
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.