Bezlepkové koláčiky majú v našom receptári tiež svoj priestor. Nemusíte byť ani bezlepkáči, aby ste si ich napiekli a vychutnali, niekedy proste múku na pečenie ani netreba. Ako v prípade týchto slávnostných koláčikov. Ich základom sú mleté vlašské orechy a med. A žiaden pridaný cukor. Ak pečiete bez cukru, nahraďte nutelu nejakou vami prijateľnou plnkou a potom môžeme tento koláč nazvať aj zdravým 🙂
Bezlepkové koláčiky – orieškové tortičky od Sisters Bakery
Ingrediencie:
Na cesto:
- 150 g mletých vlašských orechov
- 2 PL medu
- 3 vajcia
Na plnku a polevu:
- 3 PL nutely
- 150 g horkej čokolády
- 1 PL oleja alebo Cery
- Zopár polovičiek orechov (my sme použili pekanové)
Ako na to?
- Pomleté orechy zmiešame so žĺtkami a medom na kašu.
- Bielky vyšľaháme v čistej a suchej mise do tuha a gumenou varechou ich jemne vmiešame do orechovej zmesi.
- Vylejeme do plechu s vyššími okrajmi (plec vystelieme papierom na pečenie) a pečieme na 180 stupňoch asi 15-18 minút.
- Po upečení necháme úplne vychladnúť.
- Plát prerežeme na polovicu, jednu polovicu potrieme nutellou a prikryjeme druhou. Zabalíme do papiera na pečenie, zaťažíme a necháme asi 2 hodiny odpočívať v chladničke (ieálne cez noc).
- Zo stuhnutého upečeného korpusu vykrajujeme okrúhlym vykrajovátkom malé tortičky, ktoré dáme na mriežku a polejeme ich roztopeno čokoládou s troškou oleja alebo masla. Hladkou stranou príborového noža čokoládu uhladíme a na vrch tortičiek dáme polovicu orieška.
- Necháme stuhnúť.
V našom receptári máme hneď niekoľko bezlepkových receptov. Ich základom sú prirodzene bezlepkové múky alebo orechy. Vyskúšate?
Bezlepková pohánková torta s brusnicami
Bezlepkové orieškové slimáčiky
Rafaelo torta bez lepku
Čokoládový koláč z ryžovej múky
Amarantový koláč s kávou
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.