Čokoládový perník je ten druh koláča, ktorý si človek rád upečie kedykoľvek v roku. Ale trochu viac sa nám žiada piecť perníky, keď sa vonku ochladí a pomaly začína jeseň. Je to totižto druh koláča, ktorý zahreje. Doslova aj obrazne. Vďaka perníkovému koreniu a opraženým orieškom zapôsobí aj na naše čuchové zmysly a my sa nebudeme vedieť dočkať, kedy vychladne. Aby sme ho mohli s plnou chuťou ochutnať. Tento čokoládový perník je trochu výnimočný. Je výnimočne čokoládový. Už do samotného cesta ide veľa dobrej horkej čokolády, vďaka čomu je po dopečení super jemný a lahodný. A ďalšia čokoláda ide na povrch, na poliatie perníka. Pre všektých milovníkov perníkov, čokolády a orieškov prinášame dnes tento skvelý recept.
Čokoládový perník s orieškami od Sisters Bakery
Ingrediencie:
Na cesto:
- 280 g hladkej múky
- 220 g horkej čokolády
- 200 g práškového cukru
- 200 ml mlieka
- 120 g masla
- 100 g opražených lieskovcov
- 50 g kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 1 kopcovitá PL kakaa
- 1 PL perníkového korenia
- Pol balíčka kypriaceho prášku
- 1 ČL vanilkového cukru
Na polevu:
- 150 g horkej čokolády
- 30 g kokosového tuku
- Zopár lieskovcov na ozdobenie
Ako na to?
- Čokoládu a maslo dáme do kastrólika a na strednom ohni ich nad parou roztopíme a potom ich dobre rozmiešame. Necháme vychladnúť.
- Žĺtky rozmiešame spolu s práškovým cukrom a vyšľaháme ich do krémova. Potom do nich vlejeme a primiešame mlieko.
- Na zmes preosejeme múku s kypriacim práškom a s kakaom a gumenou varechou ich zapracujeme do vajíčkovej zmesi.
- Ďalej pridáme vychladnutú čokoládu s maslom a dobre všetko premiešame. Prisypeme nasekané opražené lieskovce a ešte raz zamiešame.
- Bielky vyšľaháme s 50 g kryštálového cukru do tuha a gumenou varechou ich zapracujeme do kakaového cesta. To nalejeme do plechu (rozmer 25×35 cm), uhladíme povrch a pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňoch asi 30 minút.
- Upečený čokoládový perník necháme vychladnúť aspoň do vlažna a potom ho polejeme čokoládovou polevou, na ktorú si roztopíme čokoládu s tukom nad parou.
- Perník môžeme ozdobiť lieskovcami.
Perníky
Keď už sme začali perníkovú tému, nedá nám nepodeliť sa o naše ďalšie recepty, ktoré máme na stránke. Každoročne si ich nalistujeme a vypekáme ich, aby sme menej smútili za končiacim letom a tešili sa na farebnú jeseň.
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.