Tvarohový koláč môže vyzerať tradične, alebo si ho upečieme v podobe torty. Na lahodnom kakaovom základe bude bohatá vrstva krémovej tvarohovej plnky a navrchu nesmie chýbať čokoládová poleva. Či si ho spravíte na plech alebo do tortovej formy, chutiť vám bude v oboch prípadoch.
Krémový tvarohový koláč od Sisters Bakery
Ingrediencie:
Na cesto:
- 120 g polohrubej múky
- 120 g práškového cukru
- 2 PL holandského kakaa
- Asi 100 ml ml
- 2 vajcia
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 1 ČL mletej vanilky
- 120 g zmäknutého masla
Na plnku:
- 500 g jemného nízkotučného tvarohu (krémového, bez hrudiek)
- 180 g masla
- 150 g kryštálového cukru
- Kôra z 1 citróna
- 1 ČL citrónovej šťavy
Na polevu:
- 100 g horkej čokolády
- 75 ml šľahačkovej smotany
Ako na to?
- V mise utrieme spolu práškový cukor a mäkké maslo do krémovej konzistencie. Potom pridáme žĺtky a miešame do krémova.
- Múku s kypriacim práškom a kakaom preosejeme a vmiešame do vaječnej zmesi.
- Konzistencciu vylepšíme priliatím asi 100 ml mlieka. Poriadne premiešame.
- Z bielok ušľaháme tuhý sneh a gumenou varechou ho miešame do cesta.
- Okrúhu tortovú formu (priemer asi 20 cm) vytrieme maslom a vysypeme múkou, nalejeme kakaovú zmes a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch 20 minút.
- Cesto necháme úplne vychladnúť a zatiaľ si pripravíme plnku a polevu.
- Na plnku vzmiešame cukor s maslom do krémova a po lyžiciach pridávame striedavo tvaroh, citrónovú kôru a šťavu. Vymiešame na hladký krém, ktorý natrieme na vychladnutý korpus (vo forme) a necháme v chladničke tuhnúť.
- Na polevu privedieme k varu 75 ml šľahačky, ktorou potom zalejeme na kúsky nalámanú čokoládu. Dobre rozmiešame, aby sa všetka čokoláda roztopila.
- Čokoládovou polevou natrieme povrch torty, uhladíme a necháme v chladničke až kým nepodávame.
Na záver máme pre vás ešte zopár tvarohových receptov, ktoré by sa vám mohli pozdávať:
Tvarohové buchtičky
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.