bazová torta s malinami
bazová torta s malinami
bazová torta s malinami
bazová torta s malinami
bazová torta s malinami
V apríli má môj mužík narodeniny. Keď som na prechádzke objavila prvé rozkvitnuté bazové torty, vedela som, že jedným z narodeninových darčekov pre neho bude bazová torta s malinami. Vedela som, že najviac mu ulahodím tortou, ktorá bude ovocná, svieža, ľahká a bez ťažkých maslových krémov. Presne ako táto.  Bazová torta s malinami od Sisters...

V apríli má môj mužík narodeniny. Keď som na prechádzke objavila prvé rozkvitnuté bazové torty, vedela som, že jedným z narodeninových darčekov pre neho bude bazová torta s malinami. Vedela som, že najviac mu ulahodím tortou, ktorá bude ovocná, svieža, ľahká a bez ťažkých maslových krémov. Presne ako táto. 

Bazová torta s malinami od Sisters Bakery

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 6 PL preosiatej hladkej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 40 g roztopeného a vychladnutého masla
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 1 ČL citrónovej kôry

 

Na plnku:

  • 250 g krémového tvarohu
  • 250 ml šľahačky
  • 5 PL bieleho jogurtu
  • 5 PL práškového cukru
  • 5 plátkov želatíny
  • 10 PL bazového sirupu

 

Na želé vrstvu:

  • 250 g malín
  • Zopár kvetov bazy
  • 100 ml vody
  • 50 ml bazového sirupu
  • 3 plátky želatíny

 

Ako na to?

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadýchanej tuhej bledej peny. Pridáme vanilkový cukor a citrónovú kôru a zamiešame. Na penu postupne preosejeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a gumenou varechou ich zľahka ale dôkladne vmiešame do peny. Pridáme roztopené vychladnuté maslo a vmiešame.
  • Nelejeme do tortovej formy (ideálne použijeme tortovú obruč s priemerom 20 cm, na spodok ktorej sme upevnili papier na pečenie). Pečieme na 180 stupňoch asi 20 minút, kým je povrch korpusu pružný na dotyk.
  • Upečený korpus dáme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh cukor, jogurt a sirup rozmiešame vo väčšej mise. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Plátky želatíny namočíme do misky so studenou vodou a necháme ich asi 10 minút napučať.
  • Z tvarohovej zmesi odoberieme 2 PL, dáme ich do malého kastrólika, pridáme vyžmýkanú želatínu a na slabom ohni krátko zahrievame a miešame, kým sa želatína nerozpustí.
  • Túto zmes vlejeme do zvyšku tvarohovej zmesi a dobre premiešame. Pridáme šľahačku a zľahka ju vmiešame do tvarohovej zmesi.
  • Celú plnku nalejeme na upečený vychladnutý korpus, ktorý sme nechali upevnený vo forme (aby nám udržala plnku). Dáme do chladničky stuhnúť.
  • Na stuhnutú plnku husto naukladáme čerstvé maliny. 3 plátky želatíny dáme do studenej vody napučať. Vodu so sirupom zmiešame.
  • Napučanú želatínu a 2 lyžice sirupovej vody dáme do malého kastrólika a zahrievame na stálom ohni. Miešame, kým sa želatína rozpustí (neprevárame). Želatínu hneď nalejeme na maliny a posypeme bazovými kvietkami na ozdobu. Necháme opäť v chlade stuhnúť.

Ovocné koláče a torty

V sezóne čerstvého ovocia je toľko možností, ako si ho dopriať vo forme chutných koláčov alebo dezertov. Vyskúšate niektoré aj z našich ďalších dobrôt? Ohodnoťte potom naše recepty, pomôže to nám zlepšovať sa a ostatným fanúšikom vybrať si to, čo hľadajú. Ďakujeme :-).

Makový koláč s jahodami pod sklom

Jogurtovo ríbezľový tart

Rýchla piškótová torta s marhuľami

Citrónová torta s krémom z bielej čokolády

Anjelská pomarančová torta so šľahačkou

 

Leave a Reply