Čo je lepšie ako čokoládový zákusok? No predsa, čokoládový zákusok s čučoriedkami. Tento krásne vyzerajúci a ešte lepšie chutiaci dezert vôbec nie je náročný na prípravu. Zvládne ho aj menej skúsená gazdiná alebo menej skúsený gazda. My sme k čokoláde pridali na osvieženie čerstvé čučoriedky a verte, že to bol správny krok. Takto chutí čokoládový zákusok ešte lepšie a sviežejšie. Tak poďme na to:
Čokoládový zákusok s čučoriedkami od Sisters Bakery
Ingrediencie:
Na cesto:
- 120 g hladkej múky
- 120 g kryštálového cukru
- 20 g kakaa
- 4 vajcia
- Pol balíčka kypriaceho prášku
- 2 PL oleja
Na plnku:
- 500 ml šľahačky
- 250 g horkej čokolády (aspoň 50%)
- Čučoriedkový lekvár na potieranie plátov cesta
- 200 g čokolády a 50 g tuku (my sme použili kokosový) na polevu
- Čerstvé čučoriedky na ozdobenie
Máte radi klasické recepty?
Potom kniha TAKMER ZABUDNUTÉ RECEPTY, ktorú sme napísali a samé si vydali, nesmie u vás chýbať. 70 osvedčených receptov na sladké a slané pečenie vám pripomenie časy strávené na prázdninách u babičky.
Ovocné, slávnostné, vianočné, slané, domáce pečivo a chlieb, jesenné….a mnohé iné.
Pozrite si, aké recepty sme do knižky spísali a prečítajte si, čo povedali o knižke tí, ktorí si ju už kúpili. Takmer všetky – s výnimkou zopár receptov – sú úplne nové, ešte nepublikované na našej stránke.
Kúpte si knižku teraz – na našej stránke je k dispozícii jej e-booková verzia, nakoľko tlačené knihy sú už vypredané.
My vám ďakujeme za vašu podporu. Aj vďaka nej môže náš obľúbený blog, plný chutných receptov pre vás, fungovať.
Príprava čokoládového zákuska
Ako na to?
- Najprv si pripravíme plnku. Šľahačku privedieme do varu a zalejeme ňou na kúsočky nalámanú čokoládu. Rozmiešame, kým sa čokoláda nerozpustí a potom ju necháme úplne vychladnúť v chladničke.
- V čistej mise vyšľaháme bielky do tuhého snehu.
- V inej mise vymiešame žĺtky s cukrom do nadýchanej bledej peny. Potom pridáme olej a premiešame.
- Múku spolu s kypriacim práškom a kakaom preosejeme a varechou vmiešame do vajíčkovej zmesi.
- Do tejto tuhej zmesi teraz postupne po troške gumenou varechou pridávame bielkový sneh. Takto nám zmes po chvíľke zredne a zvyšný sneh už len zľahka vmiešame.
- Cesto nalejeme na plech potretý tukom a vystlaný papierom na pečenie (my sme použili plech s rozmermi 25×40 cm), uhladíme povrch a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 12 minút.
- Necháme vychladnúť a potom plát cesta prerežeme pozdĺžne na 3 rovnako široké pláty.
- Pripravený krém vyberieme z chladničky a vyšľaháme ho.
- Dva z plátov potrieme na povrchu čučoriedkovým džemom. Na džem nanesieme časť krému (najlepšie a najrovnomernejšie to ide, keď krém naplníme do zdobiaceho vrecka s hladnou špičkou a tak ho nanášame na pláty cesta.
- Krém uhladíme a položíme naň druhý plát cesta (zvrchu potretý džemom), nanesieme plnku a prikryjeme posledným plátom cesta. Po bokoch a na povrchu ešte natenko rozotrieme zvyšný krém a pekne ho uhladíme.
- Takto pripravený čokoládový zákusok dáme do chladničky (ideálne cez noc) stuhnúť.
- Čokoládu na polevu roztopíme vo vodnom kúpeli (nad parou) spolu s tukom do polevy, riadne rozmiešame a necháme trochu vychladnúť. Potom ňou oblejeme zákusok a necháme polevu stuhnúť.
- Ozdobíme čerstvými čučoriedkami.
Čokoládový zákusok a iné čokoládové dobroty
Dobrý čokoládový zákusok nikdy nie je zlý, súhlasíte? Ak ste aj vy čokoládovými maniakmi a už teraz plánujete, aký ďalší čokoládový dezert napečiete, pripravili sme pre vás malý výber na inšpiráciu. Pozrite si naše recepty z archívu a pustite sa do pečenia:
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.