Nielen na Martina je fajn upiecť si tieto martinské rožky. Máme ich zjednodušenú verziu – bez kysnutia. Napriek tomu pri pečení krásne narastú, sú mäkučké a nadýchané. Viete prečo? Vďaka jednej ingrediencii. Pozrite si náš recept a vyskúšajte ich. Martinské rožky bez kysnutia vám dobre padnú ako zájedok k teplým nápojom alebo ako sladké raňajky.
Martinské rožky bez kysnutia od Sisters Bakery
Ingrediencie:
- 400 g hladkej múky
- 250 g jemného krémového tvarohu
- 100 g kryštálového cukru
- 6 PL mlieka
- 6 PL oleja
- 1 žĺtok
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 bielok a hrubozrnný cukor na potretie a posypanie
Máte už našu najnovšiu knihu?
Takmer zabudnuté recepty sa po svojom veľkom úspechu a úplnom vypredaní dočkali druhej časti. Takmer zabudnuté recepty 2 – klenoty rakúsko-uhorskej kuchyne vám prinášajú 71 receptov na sladké a slané pečenie, na ktoré sa oplatí nezabudnúť. Možno ich robievala ešte vaša babka, ale určite ich robievali v časoch Rakúsko-Uhorska.
Takmer zabudnuté recepty 2 nie je však len obyčajná kuchárska kniha plná overených receptov. Je to aj príjemné čítanie, pretože pri každom recepte nájdete krátky príbeh o tom, prečo a ako recept vznikol.
Objednajte si našu knižku ešte dnes – pre seba alebo spravte radosť niekomu blízkemu, kto rád pečie.
Objednávkový formulár, viac informácií alebo zoznam receptov nájdete priamo tu.
Ako na to?
- Tvaroh vymiešame vareškou spolu s cukrom, mliekom, olejom a žĺtkom do krémova.
- Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a vypracujeme hutné cesto.
- Cesto rozdelíme na dva bochníky. Každý z nich rozvaľkáme na zľahka pomúčenej doske do tvaru kruhu a radielkom ich každý rozdelíme na 8 trojuholníkov.
- Trojuholníčky cesta zrolujeme od hrubšej strany smerom k špicu, zľahka ich ešte dlaňou pogúľame a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie do tvaru podkovy.
- Potrieme ich bielkom, posypeme hrubozrnným cukrom a pečieme ich na 180 stupňoch asi 20-22 minút do zlatohneda.
- Vyberieme z rúry, necháme ich vychladnúť a potom ich podávame.
- Výborne sa k nim hodí napríklad náš šípkový lekvár. Recept nájdete na našom Instagramovom profile.
Domáce pečivo
Domáce pečivo – či už sladké alebo slané – má čosi do seba. Verte, že keď si raz vyskúšate na raňajky napiecť domáce rožky, žemle či chlieb, budete sa k tomuto “zvyku” radi vracať. Niet nad čerstvé pečivo, ktoré pri prvom zahryznutí krásne zachrumká. Vyskúšajte preto niektorý z našich receptov a spravte si kráľovské raňajky.
Jogurtové žemličky s kôprovou plnkou
Tvarohové pagáčiky bez kysnutia
Ražné chrumkavé žemličky dalmánky
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.