Pre všetkých milovníkov šišiek sme upiekli mäkulinké, výborné a najmä pekné srdiečkové šišky z tvarohového kysnutého cesta. S týmto cestom sa dobre pracovalo a výborne kyslo a tak boli šišky raz-dva hotové. Aby sa šišky dobre podarili, je dôležité, aby boli všetky prísady izbovej teploty. Nepodceňujme teda prípravu, o to lepší bude výsledok.
Kategória receptov: <span>Sladké jedlá</span>
Martinské rožky bez kysnutia
Nielen na Martina je fajn upiecť si tieto martinské rožky. Máme ich zjednodušenú verziu – bez kysnutia. Napriek tomu pri pečení krásne narastú, sú mäkučké a nadýchané. Viete prečo? Vďaka jednej ingrediencii. Pozrite si náš recept a vyskúšajte ich. Martinské rožky bez kysnutia vám dobre padnú ako zájedok k teplým nápojom alebo ako sladké raňajky.
Donutky zo zemiakového cesta
Zemiaky v ceste nikdy neuškodia. Práve naopak. A tieto donutky vás o tom presvedčia. Keď pridáte do kysnutého cesta varené zemiaky, jednak sa vám možno podarí minúť zostatky z predošlého dňa ale najmä dodáte cestu potrebnú vláčnosť. Vďaka zemiakom bude kysnuté cesto mäkšie, vydrží dlhšie nadýchané a neobschne tak rýchlo. A platí to aj v...
Nočné vafle bez práce
Recept na tieto nočné vafle bez práce raz za čas oprášim. Najmä vtedy, keď u nás prespáva viac detí. Lebo ešte žiadne dieťa nepovedalo NIE na dobré vafle na raňajky. Polejú si ich javorovým sirupom, posypú čerstvým ovocím a fajnšmekri natrú aj nutelku. Recept je jednoduchý a ak nemáte vaflovač, upečte si ich na panvici...
Cruffin – muffin skrížený s croissantom
Kto má rád štrúdľu, croissanty a oceňuje praktický tvar muffinov, ten si určite obľúbi aj cruffin. Toto sladké pečivo, ktoré sa výborne hodí na raňajky, ku kávičke alebo čaju, vás prekvapí svojou jemnosťou a chrumkavosťou. Fajnšmekri si ho ešte môžu dochutiť džemom alebo čokoládovou nátierkou. Ale odporúčame vám, vychutnajte si ho len tak.
Sedliacke šišky s jahodovou penou
Aj keď sa šišky pôvodne piekli len v čase fašiangov, my si ich doprajeme kedykoľvek máme na ne chuť. Sedliacke šišky majú pôvod v nemecky hovoriacich krajinách. Smažia sa neplnené a potom sa rozhodnete, ako si ich doladíte. Najčastejšie vyhráva nejaký dobrý lekvár (u nás marhuľový alebo jahodový) alebo ak chceme byť fajnšmekri, tak si...
Perníkové šišky s karamelovou polevou
Minule mi deti povedali, že sme už dlho nemali šišky. Tak som vymyslela tieto perníkové šišky a poliala som ich karamelovou polevou a posypala lieskovcami. Veď prečo sa obmedzovať a jesť šišky len na fašiangy, keď ich môžeme jesť po celý rok? Berte toto ako jesennú verziu, ktorá je neodolateľne dobrá. Keď si začnete pripravovať...
Najlepšie jesenné recepty pod jednou strechou
Nie každý má čas hľadať ten správny recept. Aby sme vám to uľahčili, pripravili sme pre vás tie najlepšie jesenné recepty pod jednou strechou. Stačí, keď si očami prejdete obrázky a tan, ktorý vs najviac osloví možno bude vašim koláčom už najbližší deň. Stačí, ak naň kliknete a otvorí sa vám priamo vybraný recept bez...
Newsletter Sisters Bakery – Recepty do vašej mailovej schránky
Ahojte, takmer každý týždeň pre vás pripravíme chutný a fungujúci recept, ktorý sa oplatí vyskúšať. Ak ste na našich sociálnych sieťach, nájdete tam vždy príspevok, vďaka ktorému sa jednoducho prekliknete na najnovší recept. Ale aj silný používatelia sietí raz za čas premeškajú nejakú tu novinku. Máme na to ale riešenie. Newsletter Sisters Bakery s príznačným názvom...
Tvarohové guľky so strúhankou a slivkovou omáčkou
Tvarohové guľky sú veľmi vďačné sladké jedlo, ktoré si môžete pripraviť v akejkoľvek ovocnej sezóne. Môžete ich ovocím plniť, alebo podávať trochu netradičnejšie – ako tentoraz my. Obalené v opraženej strúhanke s masielkom a poliate skvelou slivkovou omáčkou. Takáto sladká bodka za dobrým obedom sa vám bude určite páčiť.