Ja teda tvarohové pagáče veľmi môžem. Naša maminka kedysi robievala také “rýchle” pagáčiky bez kysnutia a aj ako dieťaťu mi chutili. Ja som nedávno nakukla do chladničky a toť, tvaroh tesne po záruke, otvorená smotana pred vypršaním záruky, kúsok obschnutého syra…no veď to nevyhodím. Dala som to všetko dokopy a také nadýchané, mäkučké a veľmi chutné pagáčiky z toho vznikli, že som ich rovno nafotila, lebo škoda by bola sa o ne nepodeliť. Tak pečte aj vy :-).
Tvarohové pagáče so syrom a smotanou od Sisters Bakery
Ingrediencie:
- 300 g hladkej múky + ešte asi 100 g na podsýpanie
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 200 g masla
- 125 g kyslej smotany
- 30 g strhaného syra
- 1 kopcovitá ČL soli
- 1 vajce
- ½ ČL kypriaceho prášku
- 1 vajce na potretie
- Sezamové semiačka na posypanie
Ako na to?
- Na preosiatu múku s kypriacim práškom rozdrobíme tvaroh, pridáme soľ, zmäknuté a na kúsky pokrájané maslo, smotanu, strúhaný syr, rozšľahané vajce a vymiesime cesto.
- Cesto sa bude aj po vymiesení trochu lepiť, preto odporúčame pracovať rýchle.
- Cesto dáme na dobre pomúčenú dosku a pomúčeným valčekom ho rozvaľkáme na obdĺžnik. Ten preložíme na trikrát ako list do obálky, cesto zabalíme do fólie a dáme na pol hodinu do chladničky.
- Po pol hodine ho opäť rozvaľkáme a preložíme kolmo na tretiny. Zabalíme, odložíme do chladu. Tento postup zopakujeme ešte raz.
- Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske asi na 1 cm hrúbku, povykrajujeme pagáčiky, dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a dáme do rúry.
- Tvarohové pagáče pečieme v dobre rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 25 minút, kým sa povrch pagáčikov nesfarbí na zlatohnedo.
Pagáčiky a rod.
Tak si to teda zrekapitulujme. Dnes sme vám dali recept na skvelé tvarohové pagáče so smotanou a syrom, ale okrem nich máme kadejaké iné pagáče na stránke. Výber toho najlepšieho vám ponúkame nižšie, kliknite na recepty a vyberte si ten, ktorý sa vám najviac pozdáva. Alebo choďte rovno jeden po druhom, pečte a ochutnávajte.
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.