Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/s/i/u76568/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/s/i/u76568/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/s/i/u76568/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3689
Škoricové pečivo - Sisters Bakery
škoricové pečivo
škoricové pečivo
škoricové pečivo
Nápad na toto škoricové pečivo bol spontánny a vznikol na našej chalupe. Prišla za mnou moja 10 ročná dcéra s tým, že “strašne chce niečo piecť”. Obe máme rady kysnuté, obe máme rady škoricu, tak si hovorím, naučím ju piecť tento druh pečiva. Na chalupe mixér nemáme, tak som ju nechala pekne krásne vareškou miesiť...

Nápad na toto škoricové pečivo bol spontánny a vznikol na našej chalupe. Prišla za mnou moja 10 ročná dcéra s tým, že “strašne chce niečo piecť”. Obe máme rady kysnuté, obe máme rady škoricu, tak si hovorím, naučím ju piecť tento druh pečiva. Na chalupe mixér nemáme, tak som ju nechala pekne krásne vareškou miesiť kysnuté cesto a spolu sme spáchali tento parádny recept pre vás.

Škoricové pečivo od Sisters Bakery

Ingrediencie:

  • 350 g hladkej múky
  • 75 g plnotučného bieleho jogurtu
  • 1 dcl vlažnej vody
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 40 g masla
  • 2 žĺtky
  • 10 g čerstvého droždia
  • Štipka soli

Na plnku: asi 120 g masla, 5 PL kryštálového cukru, 2 ČL mletej škorice

Jedno vajce na potieranie

 

Ako na to?

Vo vlažnej vode rozmiešame čerstvé droždie s trochou cukru (z odmeraného množstva). Pri izbovej teplote necháme asi 10 minút, kým nám nevzíde kvások.

V mise premiešame preosiatu múku so soľou a zvyškom cukru. Pridáme žĺtky, biely jogurt, mäkké maslo a napokon aj vykysnutý kvások.

Z týchto prísad vymiesime mäkké hladké cesto, ktoré prikryté potravinárskou fóliou necháme pri izbovej teplote vykysnúť, až kým nevyrastie na dvojnásobok svojej pôvodnej veľkosti.

Kým cesto kysne, pripravíme si plnku. Mletú škoricu premiešame s cukrom a potom túto sypkú zmes zalejeme roztopeným maslom.

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú plochu, ak sa nám zdá primäkké, môžeme ho ešte posypať hrsťou múky a premiesiť. Aj keď sa s mäkším cestom horšie pracuje, výsledné škoricové pečivo je oveľa mäkšie.

Cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí, tie vyšúľame do asi 20 cm dlhých kúskov a dlaňou ich sploštíme, aby nám vznikli „pásy“ cesta dlhé okolo 20 a široké asi 4-5 cm. Do stredu každého z nich nanesieme plnku a uzavrieme ju v pásoch cesta tak, že nám vznikne 20 cm dlhý valček. Odporúčam švy dobre popritláčať a valček zľahka dlaňami pogúľať, aby sa plnka dobre uzavrela vo vnútri. Valček v strede prehneme, dva pramene spolu stočíme ako vrkoč a kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Škoricové pečivo necháme prikryté ešte podkysnúť, kým sa nám rúra vyhreje na 180 stupňov.

Potom ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme asi 25 minút do zlatohneda.

Škoricové recepty

Pre milovníkov škorice a škoricového pečiva na záver ešte náš výber receptov, ktoré sa tiež oplatí vyskúšať:

Škoricový chlieb s brusnicami

Škoricová babka

Praclíkové šišky so škoricou

Kváskové škoricové osie hniezda

Leave a Reply