mangový cheescake
mangový cheescake
mangový cheescake
mangový cheescake
Recept na tento mangový cheescake vznikol veľmi spontánne a o to prekvapivejší bol výsledok. Super krémový koláčik s jemnou chuťou manga, doplnený tenkou vrstvou cesta s mandľami. Nič zložité, práve naopak. Ak sa vám náhodou v chladničke povaľuje tvaroh a vy neviete, čo s ním, tak ste práve našli “kratochvíľu” na najbližšiu hodinu. Vyskúšajte náš...

Recept na tento mangový cheescake vznikol veľmi spontánne a o to prekvapivejší bol výsledok. Super krémový koláčik s jemnou chuťou manga, doplnený tenkou vrstvou cesta s mandľami. Nič zložité, práve naopak. Ak sa vám náhodou v chladničke povaľuje tvaroh a vy neviete, čo s ním, tak ste práve našli “kratochvíľu” na najbližšiu hodinu. Vyskúšajte náš recept a dajte nám vedieť, ako vám chutil.

Mangový cheesecake od Sisters Bakery

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 160 g hladkej múky
  • 80 g mletých mandlí
  • 160 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 1 vajce

 

Na plnku:

  • 250 g tvarohu
  • 300 g krémového čerstvého syra (napr.Philadelphia a pod.)  – ak nemáte, môžete nahradiť krémovým tvarohom, čerstvý syr sa ale hodí lepšie
  • 1 mango (ideálne dve)
  • 1 vajce
  • 1 Zlatý klas
  • Kôra z jedného citróna
  • 60 g cukru

 

 

Ako na to?

  • Najprv si pripravíme cesto. Všetky suroviny zmiešame, vymiesime hladké cesto a dáme ho, zabalené vo fólii, do chladničky stuhnúť aspoň na hodinu.
  • Na plnku si očistíme mango. S jedným mangom je chuť cheescaku viac neutrálna, ak dáme manga viac (1.5-2 ks), jeho chuť lepšie vynikne. Mangovú dužinu dobre rozmixujeme a prípadne prepasírujeme cez jemnú sito, aby sme nemali v plnke kostrnky.
  • Tvaroh, čerstvý syr, vajce, cukor, kôru z citróna, Zlatý klas a aj rozmixované mango potom zmiešame vo väčšej mise a vymiešame do hladka.
  • Stuhnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na kruh väčší ako je forma (my sme použili tortovú formu s priemerom 20 cm), opatrne ho vložíme do formy, uhladíme dno a cesto pekne upravíme aj po bokoch formy.
  • Na cesto nalejeme pripravenú plnku.
  • Pečieme v rozohriatej rúre na 160 stupňoch asi 50-60 minút.
  • Po dopečení necháme mangový cheesecake vychladnúť a potom ho podávame ozdobený ovocím.

Dobrá správa pre milovníkov cheesecakov

Neodchádzajte ešte, máme totižto na našej stránke zopár ďalších nápadov, ako si pripraviť obľúbený cheesecake. Či s ovocnou vrstvou, v karamelovom prevedení alebo kokosový s marakujou – veríme, že si vyberiete.

Cheesecake s čučoriedkovou penou

Karamelový cheescake

Kokosový cheesecake s marakujou

Tvarohový koláč s marhuľami

Leave a Reply