Kokosový cheesecake s marakujou
Kokosový cheesecake s marakujou
Kokosový cheesecake s marakujou

Kokosový cheeescake je ďalšou verziou obľúbeného tvarohového koláča, ktorý stojí za to vyskúšať. Krémový tvaroh sme ešte viac “skrémovateli” vďaka čerstvému syru. Osviežujúcu tvarohovú chuť sme ešte viac “osviežili” marakujou, ktorá doladila tento cheesecake ešte aj esteticky. Ak máte chuť na cheesecake, vyskúšajte tento. Kokosový cheesecake bude vašim novým hitom.

Kokosový cheesecake s marakujou

Ingrediencie:   

Na cesto:

  • 250 g rozdrvených maslových sušienok
  • 2 PL najemno strúhaného kokosu
  • 100-120 g rozpusteného masla

Na plnku:

  • 500 g tvarohu
  • 200 g čerstvého syra (napr.Philadelphia)
  • 4-5 PL práškového cukru, podľa toho ako sladké máte radi
  • 2 vajcia
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • Kôra a šťava z polovice citróna
  • 1 ČL vanilky

 

Na polevu:

  • 2 zrelé marakuje
  • 2 PL vody
  • 1 plátok želatíny
  • 3 PL kryštálového cukru

 

Ako na to?

  • Rozdrvené sušienky zmiešame s kokosom a maslom, premiešame, až sa vytvorí mrvenička, ktorú natlačíme na dno a po bokoch okrúhlej tortovej formy. My sme na túto dávku použili tortovú formu s priemerom 20 cm.
  • Dáme do chladničky schladiť asi na pol hodinu, aby maslo úplne stuhlo.
  • Na plnku zmiešame mixérom všetky ingrediencie. Nalejeme na vychladnuté a stuhnuté cesto a pečieme hodinu, pomaly  na 150 stupňoch. Vďaka pomalému pečeniu tvarohová plnka nepukne.
  • Po dopečení vypneme rúru, ale koláč v nej necháme až do jej vychladnutia.
  • Hotový koláč potom dáme do chladničky.
  • Na polevu si vydlabeme dužinu z marakujových plodov, zmiešame s vodou a cukrom a dáme zahriať – nie prevrieť.
  • V miske s vodou rozmočíme plátok želatíny a necháme ho napučať. Asi po 5 minútach ho vyžmýkame a dáme do marakujovej teplej zmesi. Premiešame, kým sa želatína nerozpustí a nalejeme na vychladnutý cheesecake.
  • Necháme v chladničke tuhnúť asi 2-3 hodiny. Marakujová plnka nestuhne úplne dotuha (ak ju chcete úplne tuhú, treba pridať jeden plátok želatíny a dlhšie chladiť), ale taký je zámer, aby sa pri krájaní cheesecaku pekne rozliala.

Viete, že kokosový cheesecake nie je jediný na našej stránke? Prelistujte si aj ďalšie naše recepty, určite si v nich nájdete niečo, čo si upečiete napríklad hneď tento víkend.

Cheesecake s čučoriedkovou penou

Karamelový cheesecake

Tvarohový koláč s čokoládovou polevou

Tvarohový koláč s marhuľami

Leave a Reply