torta s čerešňovou plnkou
torta s čerešňovou plnkou
torta s čerešňovou plnkou
Adamova torta s čerešňovou plnkou je súčasť našej rodinnej tradície. Adam má narodeniny v júni a vtedy dozrieva čerešňa na našom dvore. Odkedy je torty, pečiem mu na narodeniny vždy nejakú verziu čerešňovej torty. Táto je skvelá a ja vám ju vrelo odporúčam. Má neuveriteľne chutný a jemný korpus a jednoduchú výbornú čerešňovú plnku. Adamova...

Adamova torta s čerešňovou plnkou je súčasť našej rodinnej tradície. Adam má narodeniny v júni a vtedy dozrieva čerešňa na našom dvore. Odkedy je torty, pečiem mu na narodeniny vždy nejakú verziu čerešňovej torty. Táto je skvelá a ja vám ju vrelo odporúčam. Má neuveriteľne chutný a jemný korpus a jednoduchú výbornú čerešňovú plnku.

Adamova torta s čerešňovou plnkou od Sisters Bakery

 

Ingrediencie:

Cesto:

  • 130 g masla
  • rovnako 130 g bielej čokolády
  • 130 g hladkej múky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 6 vajec
  • 1 ČL vanilky

 

Čerešňová plnka:

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml šľahačky
  • 500 g čerešní
  • 75-100 g kryštálového cukru

 

  • Zopár čerešní a mätové lístky na ozdobu.

 

Ako na to?

Táto torta s čerešňovou plnkou a vanilkovým korpusom vôbec nie je zložitá. Začneme prípravou korpusu, na ktorý si najprv nad parou roztopíme bielu čokoládu. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do nadýchanej bledej peny, potom pridáme mäkké maslo a vyšľaháme ho spolu so žĺtkami. Ďalej pridáme vanilku a roztopenú čokoládu a mixérom všetko premiešame. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuhého snehu.

Vo veľkej mise teraz spojíme pripravené hmoty – žĺtkovú, bielkovú a preosiatu múku. Gumenou varechou ich spracujeme do homogénnej nadýchanej zmesi a nalejeme ju do pripravenej tortovej formy. Ja som použila formu s priemerom 20 cm. Korpus pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 45 minút.

Kým sa korpus pečie, pripravíme si plnku. Odkôstkované čerešne zasypeme cukrom a povaríme ich do mäkka. Odstavíme, necháme vychladnúť a potom ich rozmixujeme ponorným mixérom. Mascarpone vyšľaháme so šľahačkou, potom primiešame vychladnutú čerešňovú zmes a touto plnkou naplníme prekrojený korpus. Trochu plnky si odložíme na potieranie bokov a povrchu torty.

Nakoniec ju ešte ozdobíme. Torta s čerešňovou plnkou určite poteší každého letného oslávenca a jeho hostí.

Moje čerešňové recepty

Ako sa vám páči táto torta s čerešňovou plnkou? Ak máte radi čerešne a čerešňové recepty, potom ste na dobrej adrese. Pozrite si ďalšie moje čerešňové recepty na dobré koláče alebo torty:

Čerešňové muffiny

Čerešňové minitortičky s parížskou šľahačkou

Čerešňový koláč s mandľami

Čerešňový mrežovník

Adamova čerešňová torta pre náročných

Čerešňový koláč na perníkovom korpuse

Švarcvaldská čerešňová torta pre Adama

Leave a Reply