Cheesecake nepečieme často, podľa nás, na tento koláč treba dostať chuť. Ale keď tá chuť príde, tak potom nás nič nezastaví. Receptov na dobrý cheesecake nájdete na našej stránke viacero. V “ponuke” máme karamelový, s čučoriedkovou penou, klasický tvaroháč, mangový, čokoládový….fakt je z čoho vyberať. Ale najviac ľúbime tento tu. Klasický, neskutočne krémový cheesecake, na povrch ktorého sme dali čučoriedky a mrveničku. Lebo mrvenička musí byť. Je tak dobrý, že by bola škoda ho nenapiecť.
Cheesecake s citrónovou plnkou a čučoriedkami od Sisters Bakery
Ingrediencie:
Na cesto:
- 300 g hladkej múky
- 200 g masla
- 120 g práškového cukru
- 90 g mletých blanšírovaných mandlí
- 2 zarovnané PL kyslej smotany
- Kôra z 1 citróna
Na plnku:
- 500 g krémového tvarohu
- 250 g krémového čerstvého syra
- 100 g práškového cukru
- 100 g citrónového krému lemon curd (nemusí byť, potom ale pridáme trochu citrónovej šťavy a kôry)
- 3 vajcia
- 2 PL kukuričného škrobu
- 250 g čučoriedok
Ako na to?
- Všetky prísady na cesto dáme do väčšej misy a varechou ich premiešame, aby sa mokré prísady prepojili so suchými. Potom ručne vymiesime kompaktné cesto, zabalíme ho do fólie a necháme ho pol hodinu v chladničke stuhnúť.
- Pripravíme si tortovú formu s priemerom 20 cm, vystelieme ju papierom na pečenie.
- Čučoriedky umyjeme a osušíme.
- Rúru rozohrejeme na 160 stupňov. Ak máme, zapneme parný režim, ak nemáme, na spodok rúry dáme misu s vodou, aby sa mohla generovať para.
- Na plnku metličkou dobre premiešame tvaroh s krémovým syrom a práškovým cukrom. Pridáme vidličkou prešľahané vajíčka, citrónový krém lemon curd (alebo citrónovú šťavu a kôru), škrob a všetko dobre vymiešame (mixérom alebo metličkou).
- Stuhnuté cesto vyberieme z chladničky a oddelíme od neho asi tretinu, ktorú vrátime do chladu.
- Zvyšné dve tretiny roztlačíme na dno a po bokoch tortovej formy (až po vrch).
- Do pripraveného cesta opatrne vlejeme tvarohovú plnku a cheesecake dáme piecť na pol hodinu.
- Po pol hodine na koláče nasypeme čučoriedky a pečieme ešte 10 minút v parnom režime.
- Potom vyberieme tretinu odloženého cesta z chladničky a nastrúhame ho na väčšom strúhadle.
- Túto mrveničku dáme na povrch koláča na čučoriedky, pridáme teplotu pečenia na 180 stupňov bežného režimu (horný a spodný ohrev) a pečieme ešte asi 20 minút, kým je povrch mrveničky pekne upečený do zlatohneda a plnka koláča nie je mäkká.
- Cheesecake vyberieme z rúry a necháme ho úplne vychladnúť. Až potom ho krájame a podávame napríklad ku kávičke.
Cheesecake a spol.
A keď už sme vás navnadili na naše rôzne cheesecakové recepty, tu ich máte všetky pekne pokope:
- Čokoládový cheesecake s pomarančom
- Mangový cheesecake
- Kokosový cheesecake s marakujou
- Karamelový cheesecake s lieskovcami
- Marhuľový cheesecake
- Cheesecake s čučoriedkovou penou
- Šťavnatý tvarohový koláč tvaroháč
- Tvarohový koláč s marhuľami
- Tvarohovo-šľahačkový koláč s jahodami
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.