koláč After Eight
koláč After Eight
koláč After Eight
Máte radi čokoládky s pepermintovou plnkou After Eight? Tak potom zbystrite pozornosť. Upiekla som skvelý čokoládový koláč After Eight, ktorý sa chuťou veľmi podobá na spomínané sladkosti. Okrem toho je naozaj jednoduchý a rýchly na prípravu, takže navrhujem, rovno sa poďme pozrieť na recept. Čokoládový koláč After Eight od Sisters Bakery Ingrediencie: Cesto: 150 g...

Máte radi čokoládky s pepermintovou plnkou After Eight? Tak potom zbystrite pozornosť. Upiekla som skvelý čokoládový koláč After Eight, ktorý sa chuťou veľmi podobá na spomínané sladkosti. Okrem toho je naozaj jednoduchý a rýchly na prípravu, takže navrhujem, rovno sa poďme pozrieť na recept.

Čokoládový koláč After Eight od Sisters Bakery

Ingrediencie:

Cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 100 ml vody
  • 80 g práškového cukru
  • 40 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 PL kakaa
  • 1 ČL kypriaceho prášku

 

Pepermintová poleva:

  • 300 g práškového cukru
  • 3 PL mlieka
  • 1 malá ČL pepermintovej esencie alebo oleja

 

Čokoládová poleva:

  • 150 g horkej čokolády
  • 70 g masla

 

Ako na to?

Čokoládový After Eight koláč je veľmi jednoduchý a rýchly. Keďže táto dávka je menšia, pripravte si menší plech (ja som použila plech s rozmermi 20×25 cm), ktorý som jemne vytrela tukom a na ten som prilepila a uhladila papier na pečenie.

Prípravu koláčika začneme tým, že si do misky preosejeme múku, kakao a kypriaci prášok a premiešame ich. Potom pridáme práškový cukor a rovnako ho dobre premiešame so sypkými prísadami.

Celé vajcia rozbijeme do menšej misky, pridáme vodu a spolu ich vyšľaháme do homogénnej zmesi. Maslo necháme zmäknúť alebo ho krátko zahrejeme, aby sa rozpustilo.

V ďalšom kroku do sypkých prísad prilejeme maslo, ďalej vajíčkové zmes a metličkou vymiešame na hladké tekuté cesto. To nalejeme do pripraveného plechu na pečenie a koláč dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme ho asi 18 minút, kým je na povrchu na dotyk pružný. Po dopečení ho necháme vychladnúť.

Následne, kým sa koláč pečie a chladne, pripravíme si pepermintovú polevu a potom aj čokoládovú polevu. Na tú pepermintovú preosejeme do misy práškový cukor, pridáme mlieko a pepermintovú esenciu alebo olej a varechou alebo metličkou vymiešame do hustej, ale hladkej hmoty.

Na čokoládovú polevu dáme do misky na kúsky nalámanú horkú čokoládu a maslo a nad parou ich roztopíme. Roztopenú čokoládu s maslom riadne vymiešame, aby bola zmes homogénna. Inými slovami, aby v nej neostali kúsky nerozmiešaného masla.

Na vychladnutý koláč teraz nanesieme pepermintovú polevu a uhladíme povrch a na ňu nanesieme čokoládovú polevu. Na povrchu spravíme pomocou vidličky vlnky alebo iné vzory. Koláč After eight dáme krátko do chladničky, aby poleva stuhla. Potom ho nakrájame na malé kúsky a podávame ozdobený lístkom mäty, napríklad.

Čokoládové recepty

Asi málokto povie nie na dobrý čokkoládový dezert. Ja patrím presne do skupiny ľudí, ktorí majú čokoládu veľmi radi a preto aj na mojej stránke nájdete veľa čokoládových receptov. Dnes som vám spravila malý výber tých, ktoré sa oplatí vyskúšať. Podobne, ako dnešný koláč after eight, aj tieto recepty sú bohaté na čokoládu.

Rumové srdiečka s čokoládou a kokosom

Čokoládový perník s kokosom

Výborný čokoládový koláč s lieskovcami

Čokoládový brownie s mascarpone

Čokoládové linecké koláčiky

Trojité čokoládové venčeky so šľahačkou

Čokoládový cheesecake s pomarančom

 

 

Leave a Reply