Jemná, šťavnatá a veľmi chutná – taká je táto naša čučoriedková bábovka. Najobľúbenejší koláč, ktorý takmer každá rodina pečie cez víkend a potom ho pojedá na raňajky, po obede ku kávičke alebo na olovrant. Poďte dnes vyskúšať môj recept na lahodnú bábovku s jogurtovým cestom.
Čučoriedková bábovka od Sisters Bakery
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 150 g mäkkého masla
- 150 g práškového cukru
- 100 g bieleho jogurtu
- 50 ml mlieka
- 3 vajcia
- 1 balíček vanilkového pudingu alebo Zlatého klasu
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 1 vanilkový cukor
- Asi 200 g čerstvých čučoriedok
- Práškový cukor na posypanie
Ako na to?
Bábovkovú formu vytrieme maslom a vysypeme múkou. Čučoriedky umyjeme, osušíme a poprášime hladkou múkou.
Zmäknuté maslo šľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom do krémova. Po jednom zašľahávame celé vajcia, ďalej primiešame biely jogurt a mlieko. Všetky tieto prísady spolu premiešame.
Na zmes preosejeme múku s pudingovým práškom a kypriacim práškom a gumenou varechou všetko premiešame do krémova. Nakoniec primiešame múkou posypané čerstvé čučoriedky.
Cesto nalejeme do pripravenej formy, uhladíme povrch a dáme piecť. Čučoriedková bábovka sa pečie na 180 stupňoch asi hodinu (dĺžka pečenia závisí od použitej formy, ja mám hlinenú, v nej sa bábovka pečie dlhšie, preto odporúčam, aby ste špajlou po 50 minútach overili, či je cesto prepečené).
Po vytiahnutí z rúry necháme bábovku asi 15 minút vo forme, potom ju opatrne vyberieme a necháme ju na mriežke vychladnúť.
Podávame ju posypanú práškovým cukrom, prípadne s čerstvou vyšľahanou šľahačkou a čučoriedkami.
Čučoriedkové recepty
Tak ako sa vám páči čučoriedková bábovka? Idete na to? Ak sú čučoriedky vaše obľúbené ovocie, potom vám odporúčame vyskúšať aj ďalšie recepty, kde ich využijete:
Cheesecake s citrónovou plnkou, čučoriedkami a mrveničkou
Šťavnatý, rýchly čučoriedkový koláč
Čokoládový zákusok s čučoriedkami
Kysnutý tvarohový osúch s čučoriedkami
Cheesecake s čučoriedkovou penou
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.