rumové srdiečka
rumové srdiečka
rumové srdiečka
Podobajú sa na kokosové ježe, sú to ale rumové srdiečka s čokoládou a kokosom. Lahodné kakaové cesto plné chuti, obalené v šťavnatej poleve z čokolády a rumu a to celé obalené v jemnej perinke zo strúhaného kokosu. Ak plánujete spraviť radosť niekomu, na kom vám záleží a medzi riadkami povedať, že aj viac než na...

Podobajú sa na kokosové ježe, sú to ale rumové srdiečka s čokoládou a kokosom. Lahodné kakaové cesto plné chuti, obalené v šťavnatej poleve z čokolády a rumu a to celé obalené v jemnej perinke zo strúhaného kokosu. Ak plánujete spraviť radosť niekomu, na kom vám záleží a medzi riadkami povedať, že aj viac než na komkoľvek inom, tak potom napečte túto dobrotu, ako stvorenú na Valentína.

Rumové srdiečka s čokoládou a kokosom od Sisters Bakery

 

Ingrediencie:

  • 400 g polohrubej múky Penam
  • 300 g práškového cukru
  • 160 g mäkkého masla
  • 200 ml mlieka
  • 60 g kakaa
  • 4 vajcia
  • 1 kypriaci prášok

 

Na obaľovanie:

  • 90 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 200 ml mlieka
  • 150 ml rumu
  • 200 g horkej čokolády

Asi 400 g strúhaného kokosu

 

Ako na to?

Začneme prípravou treného cesta. Zmäknuté maslo spolu s cukrom vyšľaháme do krémova. Po jednom potom do maslovej zmesi zašľahaváme celé vajíčka, až kým nám nevznikne hladká krémová konzistencia.

V ďalšom kroku budeme prisypávať suché prísady. Múku, kakao a kypriaci prášok najprv dôkladne premiešame a potom ich preosejeme na maslový krém. Všetky prísady vymiešame do hladka, nalejeme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, uhladíme povrch a dáme piecť.

Cesto pečieme vo vopred vyhriatej rúre na hornom a dolnom ohreve na 180 stupňoch asi 25-30 minút.

Kým sa koláč pečie, pripravíme si zmes na obaľovanie. Čokoládu roztopíme spolu s maslom nad parou, pridáme rum a riadne premiešame. Napokon primiešame ešte preosiaty práškový cukor a mlieko. Necháme trochu vychladnúť a občas premiešame, aby sa na povrchu nerobila kôrka.

Upečený koláč necháme vychladnúť a nakrájame ho na kocky alebo z neho vykrajujeme iné tvary, ako napríklad srdiečka 😊. Tie potom namáčame v pripravenej poleve z čokolády, masla, cukru, mlieka a rumu, necháme ich nasať tento nálev, potom ich necháme trochu odkvapkať a hneď ich obaľujeme v strúhanom kokose. Rumové srdiečka necháme na mriežke zaschnúť. Skladujeme ich v uzatvárateľnej nádobe, aby neobschli.

Sladkosi od srdca

Ak radi dezertom poviete, že niekoho máte radi, potom dávam do pozornosti ďalšie sladkosti od srdca 🙂

Perníky v tvare srdiečka, polievané čokoládou

Srdiečkové šišky

Košíčky z krehkého cesta s kávovou plnkou

Slávnostná torta

Krémešová torta

Sacherova torta

 

Leave a Reply