tvarohové šišky bez droždia
tvarohové šišky bez droždia
tvarohové šišky bez droždia
Mám pre vás super jednoduchý recept na tvarohové šišky, ktorý si veľmi rýchlo pripravíte kdekoľvek. Doslova. Nepotrebujete na ich prípravu nič, okrem misy a nejakého miešadla (varecha, lyžica) a potom sporák, na ktorom ich budete vysmážať. Verte, že keď ich raz vyskúšate, recept si založíte medzi “favoritov” :-). Tvarohové šišky bez droždia od Sisters Bakery...

Mám pre vás super jednoduchý recept na tvarohové šišky, ktorý si veľmi rýchlo pripravíte kdekoľvek. Doslova. Nepotrebujete na ich prípravu nič, okrem misy a nejakého miešadla (varecha, lyžica) a potom sporák, na ktorom ich budete vysmážať. Verte, že keď ich raz vyskúšate, recept si založíte medzi “favoritov” :-).

Tvarohové šišky bez droždia od Sisters Bakery

Ingrediencie:

  • 500 g hrudkovitého tvarohu
  • 300 g hladkej alebo polohrubej múky
  • 3 celé vajcia
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • trochu citrónovej kôry

 

Plus ešte škoricový cukor na obaľovanie šišiek (asi 150 g cukru s 2-3 ČL mletej škorice) a asi pol litra oleja na vysmážanie.

 

Ako na to?

Tvarohové šišky bez kysnutia sú skutočne jednoduchým a rýchlym receptom. Nebudete naň potrebovať žiadne špeciálne kuchynské náradie, či mixér, vystačí vám misa a varecha, prípadne len lyžica. Z tejto dávky mi vyšlo šišiek tak za dva kopcom naložené taniere, ale hneď sa zjedli 😊)).

Tak sa poďme do toho pustiť. Najprv si necháme tvaroh na situ stiecť, aby nebol príliš mokrý. Potom k nemu pridáme tri celé vajíčka, kryštálový cukor (stačí ho pomerne málo, lebo hotové šišky aj tak obaľujeme v škoricovom cukre), cesto môžeme dokonca vylepšiť nastrúhanou citrónovou kôrou. Všetko zamiešame a nakoniec prisypeme hladkú alebo polohrubú múku a 1 ČL sódy bikarbóny. Vypracujeme kompaktné cesto a rovno ho na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm (hrubšie je lepšie než príliš tenké).

Do kastróla nalejeme asi pol litra oleja a dáme ho rozohriať (ideálne do teploty asi 150-160 stupňov, resp. kým nezačne štipka múky doň hodená jemne syčať).

Potom z cesta pomocou vykrajovačiek vykrajujeme rôzne tvary a opatrne ich kladieme do oleja. Trochu stíšime oheň a tvarohové šišky v oleji opekáme pekne z oboch strán do zlatohneda. Po dopečení ich vyberieme dierkovanou varechou, necháme ich odkvapkať na papierovom obrúsku a ešte teplé ich obaľujeme v škoricovom cukre. A rovno ich podávame, najlepšie chutia hneď po dopečení, aj keď aj neskôr nie sú na zahodenie.

Jednoduché a rýchle recepty?

Aj keď sa ja osobne rada motám v kuchyni pokojne aj celý deň, sú chvíle, kedy chcem mať navarené alebo napečené rýchlo a ísť robiť niečo iné. A pre také prípady mám na mojej stránke zopár šikovných receptov, ktoré sem teraz pre istotu zhromaždím, lebo sa sem tematicky hodia :-). A je dobré mať ich po ruke.

Krupicový krémeš z filo cesta

Šťavnatý čučoriedkový koláč s ricottou

Bryndzové pagáče bez kysnutia

Jednoduché minibábovky z bielkov

Leave a Reply