čokoládová torta
čokoládová torta
čokoládová torta
Táto čokoládová torta je recept pre všetky mamy, ktoré sú zaneprázdnené, ale aj tak raz za čas chcú upiecť svojim deťom (napríklad) tortu na narodky. Je jednoduchá, nadýchaná, pomerne rýchlo hotová a keďže je čokoládová, nikto jej nepovie nie. Aspoň my nikoho takého nepoznáme :-). Ponúkame vám základný recept, vy si ju upečte a ozdobte,...

Táto čokoládová torta je recept pre všetky mamy, ktoré sú zaneprázdnené, ale aj tak raz za čas chcú upiecť svojim deťom (napríklad) tortu na narodky. Je jednoduchá, nadýchaná, pomerne rýchlo hotová a keďže je čokoládová, nikto jej nepovie nie. Aspoň my nikoho takého nepoznáme :-). Ponúkame vám základný recept, vy si ju upečte a ozdobte, ako chcete.

Čokoládová torta zaneprázdnenej mamy od Sisters Bakery

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 7 vajec
  • 210 g kryštálového cukru
  • 210 g hladkej múky
  • 4 PL oleja
  • 2 PL kakaa
  • ½ balíčka kypriaceho prášku

 

Na plnku:

  • 500 ml šľahačky
  • 300 g horkej čokolády
  • 1 pohár kyslého lekváru na potretie korpusu

 

Ako na to?

  • Najprv si pripravíme základ na plnku. Šľahačku privedieme do varu a zalejeme ňou na kúsky nasekanú čokoládu. Miešaním roztopíme čokoládu v šľahačke a celú zmes necháme vychladnúť. Potom ju dáme do chladničky poriadne zachladiť. Ak chceme chladenie urýchliť, môžeme dať plnku na 20 minút do mrazničky.
  • Vajcia oddelíme. Do bielkov pridáme polovicu cukru a vyšľaháme ich dotuha. K žĺtkom pridáme druhú polovicu cukru a vyšľaháme ich do nadýchanej bledej peny.
  • Do žĺtkovej zmesi pridáme olej a premiešame a potom sem preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao.
  • Vznikne nám hustá zmes, ktorú rozriedime pár lyžicami bielkového snehu.
  • Napokon vmiešame zvyšok snehu a dobre premiešame.
  • Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm a dáme piecť na 180 stupňov asi na 40 minút. Špajlou odskúšame, či je cesto dobre prepečené a vyberieme ho z rúry. Necháme ho úplne vychladnúť.
  • Korpus potom prerežeme vodorovne na 3 časti. Lekvár zriedime trochou vody a zahrejeme ho, aby bol tekutý. Každú časť korpusu ním potrieme.
  • Plnku vyberieme z chladničky a mixérom ju vyšľaháme. Potom ju rozdelíme na 3 časti, dve použijeme na naplnenie torty, treťou potrieme povrch torty.
  • Hotovú toru dáme zachladiť a potom ju môžeme ľubovoľne ozdobiť.

Najlepšie torty

Ak náhodou nepatríte až tak k tým zaneprázdneným mamám, ale skôr k mamám, ktoré vypekajú ako divé, tak ešte zostaňte chvíľku. Máme pre vás výber našich najlepších toriet, ktoré možno budete mať chuť najbližšie piecť:

Medová torta s orechmi a smotanovou plnkou

Citrónová torta

Bazová torta s malinami

Jahodová torta skoro bez pečenia

Mrkvová torta s lieskovcami

Leave a Reply