Kategória receptov: <span>Kysnuté</span>

Home / Kysnuté
Focaccia – olivový kysutý osúch s rajčinami
Recept

Focaccia – olivový kysutý osúch s rajčinami

Poznáte olivový osúch nazývaný focaccia? Tento kysnutý slaný koláč, pochádzajúci z Talianska sa výborne hodí na letné posedenia pri grilovačke, na pikniky alebo ako príloha k letným polievkam. Vďaka olivovému oleju má focaccia typickú južanskú chuť. Ozdobte si ju napríklad drobnými cherry rajčinami, pridajte kúsky mozzarelly a dochuťte si ju rozmarínom.

Domáce croissanty – recept pre náročných
Recept

Domáce croissanty – recept pre náročných

Domáce croissanty sú veľkou výzvou. Veríme však tomu, že tí, ktorí sa výziev neboja, sa doňho pustia hneď, ako dočítajú tento recept. Najprv treba zvládnuť domáce pľundrové cesto (čo je vlastne kysnuté lístkové cesto) a jeho príprava veru nie je jednoduchá a už vôbec nie rýchla. No a potom si z tohto cesta vyrobíme croissanty...

Domáce pečivo na americký spôsob – bagle
Recept

Domáce pečivo na americký spôsob – bagle

Domáce pečivo je domáce pečivo. Niet nad vôňu a chuť čerstvo upečeného pečiva, ktoré vám spraví z obyčajných raňajok malý gurmánsky zážitok. Vyskúšali ste už niekedy americké bagle? Je to univerzálne pečivo okrúhleho tvaru, ktoré môžeme posypať rôznymi semiačkami, alebo ich nechať len tak. A vychutnať si ich s maslom, syrom alebo lekvárom. Najlepšie chutia...

Toastový chlieb biely na americký spôsob
Recept

Toastový chlieb biely na americký spôsob

Toastový chlieb je u nás veľmi obľúbený. Deti ho majú radi na chrumkavo, len tak s maslom. Aj keď je veľmi praktocké zbehnúť si do obchodu a kúpiť hotový toastový chlieb v obchode (našťastie je dostať kvalitné toastové chleby bez konzervantov a podobných vecí), raz za čas upečieme tento chlebík doma. Je úžasné sledovať cesto,...

Pletenky z kysnutého zemiakového cesta
Recept

Pletenky z kysnutého zemiakového cesta

Pletenky asi netreba zvlášť predstavovať. Mäkké slané pečivo, ktoré nám mamy balili do školy na desiatu, alebo ktoré si občas kúpime v nostalgickejších predajniach a niekedy ich zjeme len tak, bez ničoho. Ja to poviem za seba ako to je. Nič sa nevyrovná nášmu bielemu pečivu na raňajky. Netreba však iba snívať. Máme pre vás...

Šišky v tvare srdiečok s malinovým lekvárom
Recept

Šišky v tvare srdiečok s malinovým lekvárom

Šišky v tvare srdiečok s nejakým dobrým lekvárom, napríklad malinovým, môžu poslúžiť ako milý darček pre niekoho, koho máte veľmi radi. A je vlastne jedno, či sú fašiangy alebo nie, tieto maškrty s lekvárovou plnkou a navyše aj v tvare srdiečka vám spravia radosť kedykoľvek a bezpochyby vám budú chutiť.

Pivný chlieb – domáci biely chlieb s chrumkavou kôrkou
Recept

Pivný chlieb – domáci biely chlieb s chrumkavou kôrkou

Pivný chlieb v sebe kombinuje kvasnú silu piva a obyčajné sušené kvasnice. Tieto dve ingrediencie dokopy vytvoria malé kúzlo, vďaka ktorému tento biely chlieb krásne nakysne a v jeho štruktúre sa vyrobia krásne oká – dierky. Chlebík je vo vnútri mäkký a nadýchaný, kôrka je pevná a chrumkavá. Neurýchľujte proces miesenia a kysnutia, ak dodržíte...

Osie hniezda s marcipánovou polevou
Recept

Osie hniezda s marcipánovou polevou

Kto by nemal rád osie hniezda? Škoricové, orechové alebo len potreté cukrovou polevou. A čo takto malá netradičná obmena. Osie hniezda s marcipánovou polevou? Ak ešte stále váhate, prečítajte si nás recept, pozrite si obrázky a možno vás presvedčíme, že sa niekedy oplatí experimentovať aj pri tradičných veciach.

Makové rožky lupačky na raňajky ako v detstve
Recept

Makové rožky lupačky na raňajky ako v detstve

Makové rožky lupačky sme ako deti vôbec nejedávali. Človek ale dospievaním mení chute a zisťuje, čo je dobré. Raz – možno len z nostalgie – sme sa rozhodli, že ideme pátrať po recepte, vďaka ktorému si pripomenieme minulosť. A tak sa nám vidí, že sme ho našli. Keď ho známi ochutnali, povedali: presne ako tie...

Makovník (alebo orechovník) najlepší na svete
Recept

Makovník (alebo orechovník) najlepší na svete

Makovník najlepší na svete – teda aspoň podľa nás a musíme povedať, že sme ich už poskúšali veľa. Medzi našimi receptami máme ešte ďalšiu výbornú verziu, pre všetkých milovníkov kvásku a kváskovania. Tento je ale klasický, z čerstvého droždia. Samozrejme, že si cesto môžete naplniť aj orechmi, koniec koncov cesto je to isté. Vyskúšajte a...