Kategória receptov: <span>Bezlepkové</span>

Home / Bezlepkové
Tekvicové pyré
Recept

Tekvicové pyré

Tekvicové pyré vyrábam každú jeseň. Je to spôsob ako si predpripraviť tekvicu na množstvo receptov (sladkých aj slaných) tak, aby bola vždy prakticky poruke. Má hladkú a krémovp konzistenciu, sladkastú chuť a intenzívnu oranžovú farbu. Na tekvicové pyré sa najlepšie hodí maslová tekvica, ale rovnako dobre môžeme použiť napríklad hokkaido.

Škola pečenia – Laskonky na mnoho spôsobov
Recept

Škola pečenia – Laskonky na mnoho spôsobov

Arašidové laskonky sú mojou obľúbenou verziou tohto retro – dezertu. Základom laskoniek je bezé hmota – tak nazývame bielkové zmesi s mletými orechmi (akýmikoľvek), ktoré sa sušením vypečú do chrumkava. Laskonky poznáme všetci z cukrární, sú to stálice medzi klasickými dezertami ešte z čias minulých. Ja vás dnes prevediem mojim laskonkovým receptom v detailnom postupe,...

Fiadone – korzický koláč bez múky
Recept

Fiadone – korzický koláč bez múky

Prečo som piekla tento korzický koláč bez múky? Na Korzike som nikdy nebola, aj keď – verte mi – plánov vycestovať tam sme mali veľa. Vždy sa to ale nejako zvrtlo a dovolenkovali sme inde. Ešte toto leto som sa na pláži v Nice pozerala na trajekty plávajúce na Korziku a hovorila som si, že...

Kysnuté marhuľové koláče s posýpkou
Recept

Kysnuté marhuľové koláče s posýpkou

Máme sezónu marhulí a ja som sa nevedela dočkať, kedy si upečiem tieto kysnuté marhuľové koláče s posýpkou. Nápad na ne si nosím v hlave už dlhšie, potrebovala som si však počkať na zrelé a sladké marhule. Základom týchto koláčikov je ysnuté cesto – tento univerzálny recept môžete využiť aj na iné dobroty. No a...

Bielková bábovka bez múky
Recept

Bielková bábovka bez múky

Pýtali ste viac bezlepkových receptov, tak nech sa páči, bielková bábovka bez múky. Svojím zložením pripomína obľúbený anjelský koláč, pre ktorý je typické mäkkulinké  nadýchané cesto len z bielkov. Namiesto klasickej pšeničnej múky som použila mleté mandle a vanilkový puding a to stačilo na to, aby vznikol chutný koláč k poobednej kávičke.

Škola pečenia – Meringue
Recept

Škola pečenia – Meringue

„Meringue“ (čítaj ako „mƏ-reng) je trochu komplikované slovo, pod ktorým sa skrýva ľahká sladká dobrota. Jej základ tvoria len dve prísady – vaječné bielky a cukor. Vyšľahať bielky s cukrom nie je nič komplikované a ak ovládnete toto malé majstrovstvo, tak sa vám otvorí svet mnohých možností, ako si „osladiť život“.

Citrónový krém – lemon curd
Recept

Citrónový krém – lemon curd

Recept na citrónový krém lemon curd sa vám určite zíde. Tento krém sa dá totižto použiť nielen do niekoľkých našich receptov, zároveň ho môžete kreatívne použiť na ozdobenie vašich zákuskov, tortiet, palaciniek alebo dezertných pohárov. Výborne sa hodí aj na Pavlovu, ako plnka do makróniek alebo na dochutenie zmrzliny. Dá sa dobre skladovať v chladničke...

Jednoduché minibábovky z bielkov
Recept

Jednoduché minibábovky z bielkov

Keď nemáš čas, ale máš chuť na sladké, tak si upeč tieto jednoduché minibábovky z bielkov. Na ich prípravu nepotrebuješ dokonca žiadne mixéry ani iné mašiny (ak nerátam rúru) a ich prípravu zvládnu aj menej skúsení. No a ako bonus – zbaviš sa prebytočných bielkov, lebo do týchto báboviek ich minieš hneď 6 kusov :-).