Kategória receptov: <span>Kysnuté</span>

Home / Kysnuté
Nadýchané kysnuté čokoládové žemličky
Recept

Nadýchané kysnuté čokoládové žemličky

Keď chcete urobiť deťom radosť a pripraviť im niečo dobré na raňajky alebo večeru, skúste tieto nadýchané kysnuté čokoládové žemličky. Keď použijete kvalitnú horkú čokoládu, nemusíte mať ani výčitky, že dávate deťom sladké. Žemličky chutia výborne len tak, ku kakavku alebo potreté maslom a kyslým lekvárom. Prajeme vám príjemné pečenie.

Zapletaný kysnutý koláč s citrónovou plnkou
Recept

Zapletaný kysnutý koláč s citrónovou plnkou

V rámci našich citrónových receptov máme pre vás spôsob, ako využiť citrónový krém, tzv.lemon curd. Upečte si tento chutný zapletaný kysnutý koláč s citrónovou plnkou, ak vás už nudia klasické koláče. Niekedy stačí malá obmena (napr.v podobe nápaditej plnky) a hneď máte na stole novú dobrotu. A nezabudnite nám dať vedieť, ako vám chutí.

Sladké žemličky s mandľami
Recept

Sladké žemličky s mandľami

Tieto sladké žemličky s mandľami patria medzi našich favoritov. Kto má rád sladké raňajkové pečivo, tomu vrelo odporúčame vyskúšať náš recept. Tieto žemličky s mletými mandľami v ceste vám budú svojou jemnou chuťou trochu pripomínať vianočku. Upečte si ich, potrite maslom a majte krásne raňajky.

Celozrnné slané praclíky
Recept

Celozrnné slané praclíky

Radi chrumkáte k nápojom alebo len tak, pri telke niečo slané? Aj my, veruže. Tak sme si napiekli celozrnné praclíky, posypané hrubozrnnou soľou. Pozrite si náš recept, naučíme vás, ako si upiecť domáce slané krekry, ktoré budú chrumkavé. Ak nemáte radi celozrnnú múku, môžete v recepte použiť akúkoľvek pšeničnú múku si vyberiete (klasickú hladkú, špaldovú,...

Veľkonočný mazanec s mandľovými lupienkami
Recept

Veľkonočný mazanec s mandľovými lupienkami

Cesto na mazanec je veľmi podobné, ak nie identické s vianočkovým. Aj my sme v našom recepte vychádzali zo starého vianočkového receptu. Výsledok bol, podobne ako pri vianočke, nad naše očakávania. Mäkulinké nadýchané cesto, voňajúce po citróne, s jemným nádychom rumu z hrozienok. Presne ako by ste očakávali. Či už si tento mazanec upečiete ako...

Cesnakové uzly z kysnutého zemiakového cesta
Recept

Cesnakové uzly z kysnutého zemiakového cesta

Najlepšie recepty vznikajú spontánne. Ako aj tento. Z predchádzajúceho dňa mi ostalo asi 200 g zemiakového pyré. Tak som zamiesila kysnuté cesto a vyšli z toho úžasne mäkučké a nadýchané cesnakové uzly. Rozvoniavalo to po celej našej kuchyni a ja som sa nevedela dočkať, kedy vychladnú, aby som ich mohla ochutnať. Tento recept je úžasný,...

Prekladaný bryndzový koláč
Recept

Prekladaný bryndzový koláč

Sú také dni, kedy si poviem, že dnes nepečiem. Aj dnes taký bol. S ruksakom na pleciach som vyzdvihla decká zo školy a škôlky, pridali sa ešte ďalšie dve kamarátky s deťmi a išli sme spolu do lesa na snežienky a pozrieť, či už náhodou nerastie medvedí cesnak. Deti sa krásne vybehali, vykričali, nazbierali zopár...

Fašiangové šišky s pivom
Recept

Fašiangové šišky s pivom

Samé sme prekvapené, koľko variácií na recepty na fašiangové šišky existuje. Dnes sme skúšali jeden špeciálny recept, ktorý obsahuje ako tekutinu pivo. Nie vodu, nie mlieko, ako je bežné, ale pivo. Tak si vravíme, stojí to za pokus. Zamiesili sme, počkali, kým vykysne, vysmažili, naplnili domácim lekvárom z čiernych ríbezlí a obalené v škoricovom cukre...

Brioška a univerzálne cesto na jemné sladké pečivo
Recept

Brioška a univerzálne cesto na jemné sladké pečivo

Viete, čo to je brioška? Brioška je typ sladkého kysnutého pečiva, ktoré obsahuje maslo a vajíčka, niečo na spôsob našej vianočky. Originálna brioška sa pripravuje dlho, cesto kysne pomaly, mnohokrát v chlade a výsledná konzistencia je vďaka tomu nadýchaná a mäkučká. My dnes máme pre vás jednoduchší recept, ktorý ale tak či tak vyžaduje trpezlivosť,...

Šišky bez kysnutia
Recept

Šišky bez kysnutia

Ak nemáte čas alebo sa vám jednoducho nechce chystať kysnuté cesto, môžete si spraviť šišky bez kysnutia. Chutiť vám budú rovnako dobre, len ich budete mať spravené rýchlejšie, než by ste čakali. A vďaka čomu budú aj nekysnuté šišky nadýchané a mäkké? Vďaka acidofilnému mlieku. Presvedčte sa sami.