Kategória receptov: Čokoládové

Home / Čokoládové
Hruškový bezlepkový brownie s perníkovým korením
Recept

Hruškový bezlepkový brownie s perníkovým korením

Bezlepkový brownie, ktorý vám dnes predstavujeme, neobsahuje pšeničnú múku. Základom chutného brownie cesta je okrem horkej čokolády a mascarpone ryžová hladká múka. Toto brownie cesto sme ešte vylepšili štipkou perníkového korenia a hruškami. Veľmi lákavá kombinácia a neuveriteľne dobrá chuť. Nebojte sa experimentovať a vylepšite si recepty o ingrediencie, ktoré máte najradšej.

Čerešňová torta pre náročných – pre nášho Adama
Recept

Čerešňová torta pre náročných – pre nášho Adama

Čerešňová torta je veľmi prácna a je dôležité dobre si zorganizovať postup, aby ste mohli v správny čas skladať jej jednotlivé vrstvy. Preto ju oprávnene nazývame pre náročných. Nedá vám nič zadarmo, ale výsledok je tzv. „wow“ efekt. Ak ju pečiete pre niekoho, koho veľmi ľúbite, tak vám času a energie vynaloženej na túto tortu určite nebude...

Bezlepkový čokoládový koláč z kokosovej múky
Recept

Bezlepkový čokoládový koláč z kokosovej múky

Bezlepkový čokoládový koláč, o ktorom si práve čítate, je jedným z našich bezlepkových receptov upečených z prirodzene bezlepkových múk. V tomto prípade sme použili kokosovú múku. Výborne sa hodí do pečenia, jej chuť je jemná a textúrou pripomína bielu ryžovú múku. No a keď kokos skombinujeme s čokoládou, všetci veľmi dobre vieme, čo z toho...

Bezlepkové koláčiky – orieškové tortičky s čokoládou
Recept

Bezlepkové koláčiky – orieškové tortičky s čokoládou

Bezlepkové koláčiky majú v našom receptári tiež svoj priestor. Nemusíte byť ani bezlepkáči, aby ste si ich napiekli a vychutnali, niekedy proste múku na pečenie ani netreba. Ako v prípade týchto slávnostných koláčikov. Ich základom sú mleté vlašské orechy a med. A žiaden pridaný cukor. Ak pečiete bez cukru, nahraďte nutelu nejakou vami prijateľnou plnkou...

Banánová roláda z piškótového cesta
Recept

Banánová roláda z piškótového cesta

Banánová roláda je doménou našej krstnej mamy. Lepšiu banánovú roládu ako pečie krstná sme ešte nejedli. Cesto je krásne žlté (domáce vajíčka sú domáce vajíčka), mäkké a nadýchané, nad parou šľahaná krémová plnka s maslom, samozrejme banány a celé to je poliate roztopenou čokoládou. Neverili by ste, ako rýchlo sa dá takáto dobrota upiecť. Vyskúšate,...

Opitý Izidor – orechovo rumový zákusok s čokoládou
Recept

Opitý Izidor – orechovo rumový zákusok s čokoládou

Opitý Izidor je snáď najväčšia klasika z dôb minulých. Koláč, ktorý deťom zakazujeme (kvôli rumu) a sebe doprajeme (kvôli rumu). Dopredu upozorňujeme, že je prudko návykový a ak ste ho ešte nikdy nepiekli a nechutnali a teraz tak učiníte, už sa ho nezbavíte. Tá neskutočná kombinácia kakaového cesta, orechovo rumovej plnky, čokoládového krému a čokoládovej...

Orechové rezy dvoch farieb s citrónovou polevou
Recept

Orechové rezy dvoch farieb s citrónovou polevou

Orechové rezy, ktoré vám dnes predstavujeme, sa v našej rodine pečú pri každej rodinnej oslave. Sme na ich chuť veľmi zvyknuté a akosi nám pripomínajú detstvo. Orechy všeobecne máme veľmi rady, v tomto koláči však chutia nejako lepšie, lebo ich dopĺňa citrónová poleva. A orech s citrónom nikdy nie je zlá kombinácia. Upečte si tieto...

Šišky donuts s čokoládovou polevou aj v kváskovej verzii
Recept

Šišky donuts s čokoládovou polevou aj v kváskovej verzii

Každý rok, len čo doznejú vianočné a novoročné sviatky a obžerstvá, dáme si pár dní pauzu a potom sa pustíme do vypekania šišiek, fánok a podobných dobrôt nediétneho charakteru, bez ktorých si fašiangy nevieme predstaviť. Popri klasických šiškách s lekvárom robievame aj nutelové srdiečka, úžasné fánky podľa veľmi starého receptu ale skúšame aj nové veci....

Čokoládový koláč z ryžovej múky
Recept

Čokoládový koláč z ryžovej múky

Čokoládový koláč z ryžovej múky je príkladom toho, ako môžete v kuchyni pri pečení využiť aj iné ako tradičné suroviny. Skúsili ste už použiť pri pečení napríklad ryžovú múku? S ryžovou múkou máme výborné skúsenosti, je vhodná na pečenie rôznych druhov bezlepkových koláčov, kde by ste za iných okolností používali malé množstvo pšeničnej múky. Ako...