Kategória receptov: <span>Ovocné</span>

Home / Ovocné
Hruškový bezlepkový brownie s perníkovým korením
Recept

Hruškový bezlepkový brownie s perníkovým korením

Bezlepkový brownie, ktorý vám dnes predstavujeme, neobsahuje pšeničnú múku. Základom chutného brownie cesta je okrem horkej čokolády a mascarpone ryžová hladká múka. Toto brownie cesto sme ešte vylepšili štipkou perníkového korenia a hruškami. Veľmi lákavá kombinácia a neuveriteľne dobrá chuť. Nebojte sa experimentovať a vylepšite si recepty o ingrediencie, ktoré máte najradšej.

Egrešový koláč s bielkovou penou
Recept

Egrešový koláč s bielkovou penou

Keď sme hľadali nejaký dobrý recept na egrešový koláč, bola to veru neľahká práca. Napokon sme sa rozhodli, že si ho upečieme podľa predlohy jedného nášho dobrého koláča, v ktorom používame iné bobuľové ovocie. Egreše sa doň výborne hodili a tak sme sa rozhodli tento recept zaradiť do nášho virtuálneho receptára. Krehké cesto, egrešová plnka...

Citrónovo makové muffiny zo špaldovej múky
Recept

Citrónovo makové muffiny zo špaldovej múky

Makové muffiny sa tešia (nielen u nás) veľkej obľube. Nám sa k tomu maku ale akosi hodí citrón, preto ho s ním vždy skombinujeme. Tieto muffiny sú veľmi chutné, nadýchané a výborne sa hodia ku kávičke na raňajky. Ani deti nimi nepohrdnú, keď im ich pribalíte na desiatu do školy. Čo takto upiecť si dnes...

Černicovo – jablkový koláč so škoricovou posýpkou
Recept

Černicovo – jablkový koláč so škoricovou posýpkou

Jablkový koláč je fajn sám o sebe. Skúsili ste ale niekedy pridať k jablkám černice a dochutiť ich mletou škoricou? To vám je pochúťka. Niekedy stačí tak málo aby sme objavili nové chute, ktoré si veľmi obľúbime. Tento černicovo jablkový koláč so škoricovou posýpkou je to pravé, osviežujúce na leto.

Čerešňová torta pre náročných – pre nášho Adama
Recept

Čerešňová torta pre náročných – pre nášho Adama

Čerešňová torta je veľmi prácna a je dôležité dobre si zorganizovať postup, aby ste mohli v správny čas skladať jej jednotlivé vrstvy. Preto ju oprávnene nazývame pre náročných. Nedá vám nič zadarmo, ale výsledok je tzv. “wow” efekt. Ak ju pečiete pre niekoho, koho veľmi ľúbite, tak vám času a energie vynaloženej na túto tortu určite nebude...

Jednoduchá roláda s jahodami a mascarpone krémom
Recept

Jednoduchá roláda s jahodami a mascarpone krémom

Jednoduchá roláda, ktorú vám dnes predstavujeme, je chutná a pekná zároveň. Tento recept sa vám určite zíde, pretože je rýchly a výsledok ulahodí aj brušku, aj očiam. Vedeli ste, že roládu stačí piecť menej ako 10 minút? Plnka z mascarpone a čerstvých jahôd je hotová raz dva a tým pádom vám príprava tejto jahodovej rolády ...

Banánová roláda z piškótového cesta
Recept

Banánová roláda z piškótového cesta

Banánová roláda je doménou našej krstnej mamy. Lepšiu banánovú roládu ako pečie krstná sme ešte nejedli. Cesto je krásne žlté (domáce vajíčka sú domáce vajíčka), mäkké a nadýchané, nad parou šľahaná krémová plnka s maslom, samozrejme banány a celé to je poliate roztopenou čokoládou. Neverili by ste, ako rýchlo sa dá takáto dobrota upiecť. Vyskúšate,...

Bublanina s višňami a horkou čokoládou
Recept

Bublanina s višňami a horkou čokoládou

Bublanina nie je nič nové vo svete pečenia. Ale aj taký obyčajný rýchly koláč si môžeme občas vylepšiť chutnou kombináciou ako je napríklad táto. Do bublaniny sme dali kyselkavé višne a dobrú horkú čokoládu a  hneď chutila o niečo fajnovejšie. Recept vám bude, samozrejme, fungovať aj bez čokolády a namiesto višní môžete dať čerešne, ale...

Šišky v tvare srdiečok s malinovým lekvárom
Recept

Šišky v tvare srdiečok s malinovým lekvárom

Šišky v tvare srdiečok s nejakým dobrým lekvárom, napríklad malinovým, môžu poslúžiť ako milý darček pre niekoho, koho máte veľmi radi. A je vlastne jedno, či sú fašiangy alebo nie, tieto maškrty s lekvárovou plnkou a navyše aj v tvare srdiečka vám spravia radosť kedykoľvek a bezpochyby vám budú chutiť.

Venčeky z odpaľovaného cesta na spôsob šišek
Recept

Venčeky z odpaľovaného cesta na spôsob šišek

Venčeky z odpaľovaného cesta pozná snáď každý. Skúšali ste ich ale niekedy namiesto pečenia vysmažiť? Dopracujete sa tak k úplne novému chuťovému zážitku. Kombinácia šiškovej chuti a rýchlej prípravy bez kysnutia sú tie správne dôvody, prečo ich vyskúšať napríklad na fašiangy, keď máte napríklad málo času, alebo bočíte od kysnutého cesta.