Recipe Tag: <span>keksíky</span>

Home / keksíky
Plnené perníky s lekvárom a čokoládou
Recept

Plnené perníky s lekvárom a čokoládou

S veľkou radosťou vám predstavujeme náš absolútne najúspešnejší recept na plnené perníky s čokoládou. Verte, či nie, už štvrté Vianoce zdobia tieto perníky náš vianočný stôl a aj stoly mnohých z vás. Ak ste ich ešte nepiekli, najvyšší čas vyskúšať ich. Recept vás povedie k tomu, že si napečiete snáď najlepšie perníky, aké ste kedy...

Ovsené koláčiky s jablkovou plnkou
Recept

Ovsené koláčiky s jablkovou plnkou

Vedeli ste, že z lineckého cesta sa dajú vyrobiť takéto chutné koláčiky? Stačí ak cesto pri príprave obohatíme ovsenou múkou a ovsenými vločkami. A namiesto lekváru si pripravíme vlastnú plnku, krémovú jablkovú so škoricami. Skombinujeme tak presne typické jesenné vône a chute. Kto sa pridá?

Čokoládové koláčiky s krémom a arašidmi
Recept

Čokoládové koláčiky s krémom a arašidmi

Tento recept máme v našom archíve už dlhšie. Prvýkrát sme ho piekli koncom roka 2016 a už po prvom ochutnaní sme vedeli, že tieto čokoládové koláčiky alebo keksíky si zaslúžia trochu pozornosti. Sú veľmi veľmi čokoládové. Samotné cesto, potom plnka a nakoniec sú ešte obliate bohatou vrstvou čokolády. A aby ešte krajšie chrumkali, posypali sme...

Špekulacius keksíky plnené marcipánovou plnkou
Recept

Špekulacius keksíky plnené marcipánovou plnkou

Perníky môžu byť aj chrumkavé. Tieto naše sú vlastne voňavé sušienky s perníkovým korením špekulacius a výborne sa dopĺňajú s marcipánovou plnkou. V našom recepte nižšie nájdete návod aj na to, ako si toto korenie doma namiešať len z troch prísad. Môžete ho potom počas celej sezóny používať na dochucovanie vianočného pečiva, perníkov a medovníkov....

Holandské plnené vafle Stroopwafel
Recept

Holandské plnené vafle Stroopwafel

Už ste niekedy ochutnali holandské plnené vafle stroopwafel? Chutia jemne karamelovo a najlepšie si ich vychutnáte, keď sú teplé, čerstvo upečené a naplnené. Ak nemáte tú možnosť, môžete si ich kúpiť hotové, alebo si ich jednoducho upečte podľa nášho receptu. Budete k tomu potrebovať vaflovač (ručný alebo elektrický).

Domáce oblátky z vaflovača
Recept

Domáce oblátky z vaflovača

Spravili sme jednu investíciu. Malú, ale ukázala sa byť dobrá. Kúpili sme si domáci vaflovač, len také železo, ktoré sa rozohrieva na sporáku. A skúšali sme na ňom piecť domáce oblátky. Nie také tie tenké, ako vianočné, skôr chrumkavé tenké sušienky, ktoré sa dajú aj zatočiť a vytvarovať do zmrzlinových kornútkov. Podarili sa na prvý...

Chrumkavé keksíky s marcipánovo čokoládovou plnkou
Recept

Chrumkavé keksíky s marcipánovo čokoládovou plnkou

Tieto chrumkavé keksíky sme upiekli pre našu malú kamarátku Te-te, mala narodeniny, parádnu detskú diskotéku a tak sme jej k darčeku priniesli aj dezert. Po keksíkoch sa len tak zaprášilo, niet sa čomu čudovať, lebo keď si predstavíte chrumkavé keksíky z perníkového cesta, plnené marcipánovo čokoládovou plnkou, tak sa vám začnú zbiehať v ústach slinky....

Linecké koláčiky s citrónovou plnkou
Recept

Linecké koláčiky s citrónovou plnkou

Linecké koláčiky u nás nesmú chýbať na žiadny sviatok. Pečieme ich nielen na Vianoce, ale napríklad aj na Veľkú noc. Vtedy ich ale plníme citrónovou plnkou,chuťovo aj opticky sa k Veľkej noci vďaka nej veľmi hodia. V tomto recepte vám dáme návod nielen na to, ako si pripraviť základné krehké cesto z masla ale aj...

Linecké koláčiky s čiapočkou z bielkovej peny
Recept

Linecké koláčiky s čiapočkou z bielkovej peny

Linecké koláčiky nesmú chýbať na žiadnom vianočnom stole. A kľudne sa neobmedzujme len vianocmi. Základom lineckých je totižto krehké cesto, ktoré sa výborne hodí na akékoľvek sušienky alebo keksíky či koláčiky. Dá sa dobre tvarovať, vaľkať, môžete z neho vykrajovať rôzne tvary, ktoré ozdobíte, alebo necháte len tak. Ak máte chuť trochu tvoriť, upečte si...

Orieškový suchár z bielkov
Recept

Orieškový suchár z bielkov

Orieškový suchár je veľmi šikovný recept, ktorý vyťahujeme vtedy, keď nám ostanú po pečení nespotrebované bielky. Namiesto vymýšľania, čo s nimi, rovno pečieme tento obľúbený domáci keksík. Orechami nešetríme, vtedy je suchár najlepší. Upečiete, nakrájate, dobre vysušíte a potom odložíte do plechovice alebo sklenenej nádoby. A pokiaľ ich hneď neschrúmete, vydržia vám veľmi dlho.

  • 1
  • 2