Recipe Tag: <span>kysnuté</span>


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /www/s/i/u76568/public_html/wp-content/themes/good-food/theme-framework/theme-style/function/template-functions.php on line 452
Home / kysnuté
Tekvicové žemličky v tvare tekvičiek pre deti
Recept

Tekvicové žemličky v tvare tekvičiek pre deti

Tekvicové žemličky sú rafinovaný spôsob ako prepašovať do vašich detí tekvicu. Ak ani vaše deti nechcú jesť tekvicu, tak ju zamaskujte a upečte im chutné tekvicové žemličkyv tvare milých tekvičiek. Najprv upútajú vzhľadom a potom ešte aj chutia. A nikto nemusí vedieť, že ste do nich použili tekvicu. Tekvica im dodá krásnu farbu a zároveň...

Alsaský osúch
Recept

Alsaský osúch

Už ste niekedy jedli alsaský osúch? Je to niečo medzi kysnutým osúchom naslano a pizzou. Najčastejšie ho nájdete v slanej podobe so smotanou, slanikou a cibuľkou, je však na vás, čo všetko naň naukladáte. Rajčiny, syr či bylinky, ale dovolená je aj sladká verzia, ako napríklad slivky so škoricou. Výborne sa hodia k vínu alebo...

Bratislavské rožky na plech
Recept

Bratislavské rožky na plech

Bratislavské rožky, inak nazvané aj bajgle, sú výborná vec. Výborná a trošku pracná. Ak sa vám nechce tráviť v kuchyni trochu viac času ako bežne, upečte si radšej tento makový koláč. Jeho základom je cesto z bratislavských rožkov a aj plnka z bratislavských rožkov. Maková. Len ten tvar je trochu iný, ale stále oku lahodiaci....

Slivkový koláč so škoricovou mrveničkou
Recept

Slivkový koláč so škoricovou mrveničkou

Aj koniec leta má svoje čaro. Nevadí, že sa ochladí, že sandále vymeníme za tenisky. Pre nás je koniec leta lákavý vďaka tomu, že dozrievajú, okrem iného, slivky. Slivkový koláč musí byť, bez toho by nebol september septembrom. A ak je sliviek viac, tak vždy spravíme do zásoby pečené slivkový lekvár bez cukru. Bude sa...

Slané osie hniezda s oškvarkovou plnkou
Recept

Slané osie hniezda s oškvarkovou plnkou

Už ste niekedy jedli slané osie hniezda? Povieme vám, je to výborná vec. Chutné pečivo na raňajky, na desiatu alebo večeru. Keďže nám ostali z iného pečenia oškvarky, využili sme ich ako plnku do týchto osích hniezd a tak vznikli slané osie hniezda s oškvarkovou plnkou. Poďte si ich s nami upiecť ešte dnes.

Cesnakové uzly z kysnutého zemiakového cesta
Recept

Cesnakové uzly z kysnutého zemiakového cesta

Najlepšie recepty vznikajú spontánne. Ako aj tento. Z predchádzajúceho dňa mi ostalo asi 200 g zemiakového pyré. Tak som zamiesila kysnuté cesto a vyšli z toho úžasne mäkučké a nadýchané cesnakové uzly. Rozvoniavalo to po celej našej kuchyni a ja som sa nevedela dočkať, kedy vychladnú, aby som ich mohla ochutnať. Tento recept je úžasný,...

Nadýchaná banánová vianočka
Recept

Nadýchaná banánová vianočka

Na Vianoce musí byť vianočka. Čo takto ale banánová vianočka? Nechceme vás nudiť dlhými príbehmi, ale tento recept vznikol náhodou. Boli sme celá rodia doma chorí a ja som po obede upratovala kuchyňu. A všimla som si, že máme štyri prezreté banány, ktoré bolo treba buď šikovne spotrebovať alebo čoskoro vyhodiť. A kedže sa fakt...

Kysnuté zemiakové žemle
Recept

Kysnuté zemiakové žemle

Keď vám ostanú z obeda zemiaky a neviete, čo s nimi, nevyhadzujte ich. Varené zemiaky sa dajú totižto vždy šikovne spracovať. Napríklad sa dobre hodia do chlebového alebo pečivového cesta. My sme tie naše zmiešali s múkou a inými prísadami a vytvorili sme z nich krásne zemiakové žemle s chrumkavou kôrkou. Keďže zemiaky tvoria dominantnú...

Tradičný skalický trdelník
Recept

Tradičný skalický trdelník

Ak nás sledujete na Instagrame, určite ste zaregistrovali viacero príspevkov prezentujúcich tradičný trdelník. Recept sme cibrili a cibrili, testovali a skúšali, kým sme si neboli isté, že je bezchybný a funguje. Je pôvodný, zo Skalice a tento trdelník chutí tak, ako kedysi tie poctivé trdelníky, čo ste si občas mohli kúpiť v stánku. Nie ako...

Rustikálne žemle kysnúce cez noc
Recept

Rustikálne žemle kysnúce cez noc

Každej trochu praktickej (rozumej = občas lenivej) gazdinke sa bude hodiť tento recept na rustikálne žemle, ktoré kysnú cez noc. Okrem toho, že sú fakt dobré, na povrchu chrumkavé a vo vnútri mäkkučké, nie je s nimi skoro žiadna práca. Nepotrebujete žiadne extra náradie, zručnosti alebo suroviny. Verte tomu, že si ich viete pripraviť už...