Recipe Tag: <span>koláč</span>

Home / koláč
Černicovo – jablkový koláč so škoricovou posýpkou
Recept

Černicovo – jablkový koláč so škoricovou posýpkou

Jablkový koláč je fajn sám o sebe. Skúsili ste ale niekedy pridať k jablkám černice a dochutiť ich mletou škoricou? To vám je pochúťka. Niekedy stačí tak málo aby sme objavili nové chute, ktoré si veľmi obľúbime. Tento černicovo jablkový koláč so škoricovou posýpkou je to pravé, osviežujúce na leto.

Koláč bez múky z červenej repy s citrónovou polevou
Recept

Koláč bez múky z červenej repy s citrónovou polevou

Koláč bez múky a ešte k tomu zo zeleniny? Nebojte sa, je prekvapivo chutný, bezlepkový a ani nezbadáte, že v ňom je zelenina. Uvarená červená repa – cvikla mu prepožičala svoju krásnu bordovú farbu a v spolupráci s ostatnými prísadami sa vytvorila nenapodobiteľná chuť. Koláč je vskutku jednoduchý, ak máte po ruke uvarenú červenú repu,...

Bezlepkový čokoládový koláč z kokosovej múky
Recept

Bezlepkový čokoládový koláč z kokosovej múky

Bezlepkový čokoládový koláč, o ktorom si práve čítate, je jedným z našich bezlepkových receptov upečených z prirodzene bezlepkových múk. V tomto prípade sme použili kokosovú múku. Výborne sa hodí do pečenia, jej chuť je jemná a textúrou pripomína bielu ryžovú múku. No a keď kokos skombinujeme s čokoládou, všetci veľmi dobre vieme, čo z toho...

Medový koláč so šľahačkovou plnkou bez pridaného cukru
Recept

Medový koláč so šľahačkovou plnkou bez pridaného cukru

Medový koláč, ktorý vám predstavujeme, je známy ako “pichnutie včelou” v nemecky hovoriacich krajinách. Táto verzia neobsahuje pridaný cukor, sladili sme medom. Ak ho chcete udržať bez cukru, nemusíte ho na záver ani posýpať na ozdobu. Každopádne, tento koláč je chutný, ľahký a trochu iný, ako sme bežne zvyknutí na medové koláče.

Makový koláč s bohatou plnkou – makový plnený koláč
Recept

Makový koláč s bohatou plnkou – makový plnený koláč

Milujete mak? Makový koláč s bohatou plnkou je potom to pravé makové pre vás. Medzi dvomi tenkými plátmi chutného krehkého cesta sa pyšne pretŕča bohatá vrstva makovej plnky. Po troche cukrárskej poézie chceme už len dodať, že tento koláč vám vrelo odporúčame, je výborný, výnimočný a je aj pekný, čo poviete?

Makovník (alebo orechovník) najlepší na svete
Recept

Makovník (alebo orechovník) najlepší na svete

Makovník najlepší na svete – teda aspoň podľa nás a musíme povedať, že sme ich už poskúšali veľa. Medzi našimi receptami máme ešte ďalšiu výbornú verziu, pre všetkých milovníkov kvásku a kváskovania. Tento je ale klasický, z čerstvého droždia. Samozrejme, že si cesto môžete naplniť aj orechmi, koniec koncov cesto je to isté. Vyskúšajte a...

Jablkovo škoricová bábovka ku kávičke
Recept

Jablkovo škoricová bábovka ku kávičke

Bábovka je hádam najväčšia klasika v oblasti domáceho pečenia. Asi nepoznáme nikoho, kto by nepoznal túto dobrotu. Receptov na bábovku je neúrekom, my samé sme ich už niekoľko odskúšali a tie najlepšie vám postupne predstavujeme na našej stránke. Okrem klasickej mramorovej bábovky, kde sa pekne prepletá vanilková a kakaová vrstva, by sme do vašej pozornosti...

Gaštanový koláč bez múky aj pre začiatočníkov
Recept

Gaštanový koláč bez múky aj pre začiatočníkov

Gaštanový koláč bez múky je príkladom toho, aké jednoduché môže byť napiecť dobrý koláč ku káve aj pre bezlepkáčov. Základom je mať mixér a ostatné už pôjde samo. Múka sa v tomto koláči vôbec nenachádza, namiesto nej sme pridali mleté mandle, rozmixované gaštany, ktoré ostali z tej kopy pečených gaštanov, pracne vylúpaných a pár ďalších...

Citrónový koláč s meringue bielkovou penou
Recept

Citrónový koláč s meringue bielkovou penou

Jedno leto sme boli na dovolenke v okolí talianskeho jazera Garda. Je tam malé mestečko, ktoré sa volá Limone sul Garda a citróny nemá len v názve. Je to najsevernejšie miesto, kde prirodzene dozrievajú citróny a vďaka špeciálnej mikroklíme sa tam aj vo veľkom pestujú. A z týchto nádherných citrónov sme upiekli citrónový koláč s...

Orechovník a makovník z ražného kvásku
Recept

Orechovník a makovník z ražného kvásku

Orechovník a makovník sú v našom rebríčku koláčov na popredných miestach. Tieto koláče, ktoré sú zároveň aj sladkým jedlom, si veľmi často pečieme, najmä v chladnom období, lebo nás doslova zahrejú. Aj na duši. Nešetríme plnkou, dávame jej poctivo veľa. Okrem klasickej verzie si občas spravíme aj kváskovú. A aj tento konkrétny recept vám dá...