Recipe Tag: <span>koláč</span>

Home / koláč
Citrónová bábovka z maslového cesta
Recept

Citrónová bábovka z maslového cesta

S bábovkami sa dobre experimentuje. Táto citrónová bábovka je pripravená z maslového cesta, vďaka čomu je výdatnejšia a krehkejšia. Citrón v svojich troch podobách (do cesta sme pridali citrónovú kôru, citrónovú šťavu a aj kandizovaný citrón) dodá bábovke sviežosť a zaujímavú chuť. Ak ste dnes dostali chuť na bábovku, siahnite po našom menej tradičnom recepte,...

Perníkový chlebík z ražnej múky
Recept

Perníkový chlebík z ražnej múky

Akonáhle sa začne zjesenievať, pre nás začína sezóna perníčkov, medovníkov a viac menej všetkého, čo nádherne vonia po škorici, klinčekoch a iných vzácnych koreniach. V našom archíve máme veľmi veľa receptov a niekedy je naozaj ťažké vybrať ten, ktorý práve upečieme. Dnes sme si povedali, že skúsime perníkový chlebík. Šikovná vec, ak sa vám zrovna...

Jablkový závin s orechmi
Recept

Jablkový závin s orechmi

Raz za rok sa stretávame s jednou partou kamarátov na akcii, ktorá pôvodne vznikla ako oslava narodenín troch kámošov. Dnes už neoslavujeme, len sa stretávame. Lebo nám je spolu dobre. A na takej akcii sa okrem dobrého jedla podávajú aj dobré koláče. Tento rok kamarátka Katka priniesla veľmi dobrý jablkový závin s orechmi. Okrem toho,...

Slivkový koláč s mandľovou plnkou
Recept

Slivkový koláč s mandľovou plnkou

Slivky sú práve v sezóne, tak prinášame ďalší overený a chutný recept. Tento slivkový koláč s mandľovou plnkou je trochu netradičný, o to viac je zaujímavý. Ulahodí aj oku, aj brušku. Jeho základom je tukové cesto paté sucré, ktoré sa používa ako základ na rôzne tarty a tartaletky. Mandľová plnka sa pečie spolu s koláčom...

Jednoduchý slivkový koláč s mandľami
Recept

Jednoduchý slivkový koláč s mandľami

Slivkový koláč sa dá piecť po celý rok. Minimálne my máme mimo sezónu prísun sliviek z mrazničky, kde uchovávame letnú úrodu. Tento je navyše veľmi jednoduchý a chutný, v kombinácii s mandľami si ho určite obľúbite. Jemné cesto s kyslou smotanou a citrónovou kôrou môžete kľudne použiť ako základ na akýkoľvek dobrý ovocný koláč.

Mrežovník s hruškami, čokoládou a kakaom
Recept

Mrežovník s hruškami, čokoládou a kakaom

Ked vám v záhrade začnú padať hrušky polozrelé, škoda je ich len tak nechať. Pekne sme ich pozbierali a ked sme zistili, že ešte im nejaký ten dník zretia chýba, povedali sme si, že takú ešte nepísali, aby segry nejaký recept nevykúzlili. Upiekli sme voňavý mrežovník z kakaového cesta, s hruškovou plnkou a strúhanou čokoládou....

Kváskový osúch s ovocím a posýpkou
Recept

Kváskový osúch s ovocím a posýpkou

Ovocné osúchy sa u nás pečú vo veľkom. Dnes sme ale vyskúšali kváskový osúch a dopriali sme mu veľa dobrého ovocia a poctivej posýpky alebo mrveničky z múky, cukru a oleja. Ak ste ešte kváskovú verziu osúchov nevyskúšali, je najvyšší čas začať, najmä teraz, keď v ovocných sadoch dozrieva veľa ovocia. Ak máte radi tradičné...

Punčový rez s malinovým sirupom a rumom
Recept

Punčový rez s malinovým sirupom a rumom

Zistili sme, že nájsť recept na dobrý punčový rez nie je vôbec jednoduché. Už dlhšiu dobu sme skúšali rôzne recepty a ich obmeny, až sme náhodou objavili, že naša susedka upiekla punčák a vyzeral hriešne dobre. Tak sme ju poprosili o recept, viackrát sme ho odskúšali a presvedčili sme sa, že toto je punčový rez,...

Kysnutý koláč s jablkami a škoricou
Recept

Kysnutý koláč s jablkami a škoricou

Kysnutý koláč sa nám nejako aicky viaže k minulosti. Naša babka pekávala kysnuté koláče veľmi často a vždy ich riadne obohatila ovocím, ktoré bolo práve v sezóne. Keď ideme na chalupu, aj tu vždy pečieme kysnuté koláče. Dajú sa totižto ľahko pripraviť, aj bez váhy, aj bez špeciálneho vybavenia. Stačia vám základné suroviny, mocné ruky...

Piškótový koláč v zelenom  s jahodami
Recept

Piškótový koláč v zelenom s jahodami

Receptov na piškótový koláč je asi milión. Videli ste už ale piškótový koláč v zelenom šate? A nebojte sa, nie sú v tom priemyselné triky v podobe potravinového farbiva pridaného do cesta. Toto cesto sme zafarbili stopercentne prírodne a prekvapí vás aj to, čím sme ho zafarbili. Zeleninou. Ak máte po ruke špenát, použite špenát,...