Kategória receptov: <span>Orechové</span>

Home / Orechové
Čierny jablčník
Recept

Čierny jablčník

Čo je to čierny jablčník? Tiež sa pýtate? Listujúc staré zošity po babkách v našej rodine, som našla jeden recept s týmto názvom. Poviem otvorene, nebol dokonalý a potreboval vylepšiť, ale v tom sa ja vyžívam. Tak som ho vycibrila a poviem neskromne, tak dobrý koláč je to, že si ho zaraďujem medzi moje tohtoročné...

Cukinový srnčí chrbát
Recept

Cukinový srnčí chrbát

Viete, prečo by ste si mali upiecť tento cukinový srnčí chrbát? Lebo je veľmi šťavnatý, tak akurát sladký a pomerne jednoduchý na prípravu. A najmä v sezóne cukín sa dobrý recept zíde. Pozývam vás vyskúšať ho a keď sa vám bude páčiť, dajte mu 5 hviezdičiek.

Tartaletky s nugátovou plnkou
Recept

Tartaletky s nugátovou plnkou

Pre mňa sú tartaletky veľmi praktickým dezertom. Ak človek zvládne umenie upiecť tenké a chrumkavé košíčky, potom sa mu otvoria veľmi kreatívne možnosti. Košíčky sa dajú plniť plnkami od výmyslu sveta. Tartaletky sa vám takto vôbec “neokukajú” a vždy si ich viete pripraviť podľa aktuálnej chuti. Ja som mala aktuálne chuť na nugátové. Takže okrem...

Trojkráľový koláč galette des rois
Recept

Trojkráľový koláč galette des rois

Na Nový rok o slepačí krok, na Tri krále o krok dále, na Hromnice o hodinu více. Na troch kráľov, 6.januára, sa oficiálne končia vianočné sviatky. Tak ten koniec oslávme ako králi. Trojkráľovým koláčom, ktorý má svoje korene vo Francúzsku a volá sa tam Galette des rois. Trojkráľová torta alebo koláč je jednoduchá dobrota, ktorá...

Čokoládový perník s orieškami
Recept

Čokoládový perník s orieškami

Čokoládový perník je ten druh koláča, ktorý si človek rád upečie kedykoľvek v roku. Ale trochu viac sa nám žiada piecť perníky, keď sa vonku ochladí a pomaly začína jeseň. Je to totižto druh koláča, ktorý zahreje. Doslova aj obrazne. Vďaka perníkovému koreniu a opraženým orieškom zapôsobí aj na naše čuchové zmysly a my sa...

Ťahaná štrúdľa a všetko, čo o nej vieme
Recept

Ťahaná štrúdľa a všetko, čo o nej vieme

Štrúdľa bola a stále je mojim najobľúbenejším koláčom. Keď som bola malá, pozorovala som moju babku, ako s ľahkosťou naťahuje obrovské štrúdľové cesto. Bez toho, aby sa jej natrhlo, ho nadhadzovala svojimi zošuverenými rukami a každým ďalším nadhodením bolo tenšie a tenšie. Do kuchyne cez okno svietilo slnko a občas jeho lúče doslova presvietili štrúdľové cesto tenšie než papier. Babka sa...