Kategória receptov: <span>Ovocné</span>

Home / Ovocné
Marhuľové koláčiky s mandľami aj v bezlepkovej verzii
Recept

Marhuľové koláčiky s mandľami aj v bezlepkovej verzii

Marhuľové koláčiky sa dajú piecť po celý rok. V sezóne z čerstvých marhúľ, mimo sezóny zo zaváraných alebo mrazených. Keď máme chuť, upečieme si ich vo forme malých koláčikov do ruky, keď máme chuť, cesto vylejeme na plech a upečieme ho vo forme koláča. V každom prípade nám budú veľmi chutiť. A nezabudnime ani na...

Šišky v tvare praclíkov so škoricovým cukrom
Recept

Šišky v tvare praclíkov so škoricovým cukrom

Dva recepty v jednom. Šišky v tvare praclíkov, obalené v škoricovom cukre, najlepšie chutia s marhuľovou penou, ktorú vás naučíme robiť. Aspoň raz do roka sa oplatí investovať trochu času a trpezlivosti do prípravy šišiek. Len upozorňujeme, tieto sú prudko návykové. Ak ste aspoň trochu ako my, budete ich robievať oveľa častejšie.

Perníkový cheesecake s najkrémovejšou plnkou
Recept

Perníkový cheesecake s najkrémovejšou plnkou

Keď sa skončia Vianoce a prejde pár týždňov, zrazu doma objavíme zabudnutú krabicu plnú perníkov. Ak sa nám ich už nechce jesť, je tu námet na ich recykláciu. Ja som upiekla super krémový perníkový cheesecake. Plnka je tak jemná a krémová, akú ste ešte nemali. Ak aj nemáte po ruke perníky, dajú sa, samozrejme, nahradiť...

Trojkráľový koláč galette des rois
Recept

Trojkráľový koláč galette des rois

Na Nový rok o slepačí krok, na Tri krále o krok dále, na Hromnice o hodinu více. Na troch kráľov, 6.januára, sa oficiálne končia vianočné sviatky. Tak ten koniec oslávme ako králi. Trojkráľovým koláčom, ktorý má svoje korene vo Francúzsku a volá sa tam Galette des rois. Trojkráľová torta alebo koláč je jednoduchá dobrota, ktorá...

Voňavý moka koláč s medom a pomarančom
Recept

Voňavý moka koláč s medom a pomarančom

Chutný a voňavý. Ako dezert aj ako raňajky. Taký je náš moka koláč s medom a pomarančom. Dal by sa nazvať jesenným, pretože kombinácia surovín a vôní je typická pre toto ročné obdobie. Príprava je jednoduchá, tak neváhajte a vyskúšajte náš recept. Určite vám bude chutiť.

Šatôčky z kysnutého cesta s dulovou plnkou
Recept

Šatôčky z kysnutého cesta s dulovou plnkou

Dule sú takmer zabudnutým ovocím. Aby sme na ne úplne nezabudli,  pripravili sme pre vás recept na mäkučké kysnuté dulové šatôčky. Koláčiky do ruky, ktoré si ľahko zbalíte na desiatu alebo na výlet, ktoré vám bud chutiť na raňajky aj na olovrant k teplému nápoju. Ak náhodou nemáte dule, nevadí, rovnako dobré budú aj z...

Dulový koláč s maslovou mrveničkou
Recept

Dulový koláč s maslovou mrveničkou

Dule sú asi posledným ovocím, ktoré dozrieva. Napečme si teda aspoň raz za rok dulový koláč. Ten náš, s chrumkavou maslovou mrveničkou, je veľmi chutný a podľa nás, výborne sa hodí k jeseni. Už len pri príprave ovocia sa vám cez kuchyňu preženie jedinečná vôňa ovocia, ktoré bolo v minulosti považované za ovocie bohov.

Piškótová roláda so šípkovým džemom
Recept

Piškótová roláda so šípkovým džemom

Super jednoduchá, mäkučká a nadýchaná piškótová roláda nepotrebuje viac, než len dobrý džem. Keďže nám začala jeseň, zažiadalo sa nám spraviť takú jesennú verziu tohto obľúbeného dezertu. Naplnili sme ju domácim šípkovým džemom, ktorý sme si nedávno pracne navarili. Ak sa vám žiada niečo dobré a sladké a nechce sa vám dlho v kuchyni postávať,...

Ťahaná štrúdľa a všetko, čo o nej vieme
Recept

Ťahaná štrúdľa a všetko, čo o nej vieme

Štrúdľa bola a stále je mojim najobľúbenejším koláčom. Keď som bola malá, pozorovala som moju babku, ako s ľahkosťou naťahuje obrovské štrúdľové cesto. Bez toho, aby sa jej natrhlo, ho nadhadzovala svojimi zošuverenými rukami a každým ďalším nadhodením bolo tenšie a tenšie. Do kuchyne cez okno svietilo slnko a občas jeho lúče doslova presvietili štrúdľové cesto tenšie než papier. Babka sa...

Brusnicový tvarohový koláč s mrveničkou
Recept

Brusnicový tvarohový koláč s mrveničkou

Brusnicový tvarohový koláč sa veľmi hodí na jesenné pečenie. Aj keď je toto ovocie trochu menej dostupné, raz za čas sa objaví v obchodoch a vtedy to treba využiť. Brusnice sa dobre kombinujú so škoricou a potom sa hodia aj do koláčov, ale aj do varenia k mäsu. My dnes variť nebudeme, zato ale upečieme...