Kategória receptov: <span>Ovocné</span>

Home / Ovocné
Piškótová roláda so šípkovým džemom
Recept

Piškótová roláda so šípkovým džemom

Super jednoduchá, mäkučká a nadýchaná piškótová roláda nepotrebuje viac, než len dobrý džem. Keďže nám začala jeseň, zažiadalo sa nám spraviť takú jesennú verziu tohto obľúbeného dezertu. Naplnili sme ju domácim šípkovým džemom, ktorý sme si nedávno pracne navarili. Ak sa vám žiada niečo dobré a sladké a nechce sa vám dlho v kuchyni postávať,...

Ťahaná štrúdľa a všetko, čo o nej vieme
Recept

Ťahaná štrúdľa a všetko, čo o nej vieme

Štrúdľa bola a stále je mojim najobľúbenejším koláčom. Keď som bola malá, pozorovala som moju babku, ako s ľahkosťou naťahuje obrovské štrúdľové cesto. Bez toho, aby sa jej natrhlo, ho nadhadzovala svojimi zošuverenými rukami a každým ďalším nadhodením bolo tenšie a tenšie. Do kuchyne cez okno svietilo slnko a občas jeho lúče doslova presvietili štrúdľové cesto tenšie než papier. Babka sa...

Brusnicový tvarohový koláč s mrveničkou
Recept

Brusnicový tvarohový koláč s mrveničkou

Brusnicový tvarohový koláč sa veľmi hodí na jesenné pečenie. Aj keď je toto ovocie trochu menej dostupné, raz za čas sa objaví v obchodoch a vtedy to treba využiť. Brusnice sa dobre kombinujú so škoricou a potom sa hodia aj do koláčov, ale aj do varenia k mäsu. My dnes variť nebudeme, zato ale upečieme...

Cheesecake s citrónovou plnkou a čučoriedkami
Recept

Cheesecake s citrónovou plnkou a čučoriedkami

Cheesecake nepečieme často, podľa nás, na tento koláč treba dostať chuť. Ale keď tá chuť príde, tak potom nás nič nezastaví. Receptov na dobrý cheesecake nájdete na našej stránke viacero. V “ponuke” máme karamelový, s čučoriedkovou penou, klasický tvaroháč, mangový, čokoládový….fakt je z čoho vyberať. Ale najviac ľúbime tento tu. Klasický, neskutočne krémový cheesecake, na...

Šťavnatý rýchly čučoriedkový koláč
Recept

Šťavnatý rýchly čučoriedkový koláč

Tento rýchly čučoriedkový koláč si môžete upiecť z čerstvých ale aj z mrazených čučoriedok. Vďaka tvarohu a smotane v ceste ostáva super šťavnatý. Plný ovocia, posypaný práškovým cukrom sa výborne hodí k poobedňajšej kávičke. Dobre padne aj na raňajky – ak by vám náhodou ostal. No a najlepšie je, že na jeho výrobu nepotrebujete žiadne...

Donutky zo zemiakového cesta
Recept

Donutky zo zemiakového cesta

Zemiaky v ceste nikdy neuškodia. Práve naopak. A tieto donutky vás o tom presvedčia. Keď pridáte do kysnutého cesta varené zemiaky, jednak sa vám možno podarí minúť zostatky z predošlého dňa ale najmä dodáte cestu potrebnú vláčnosť. Vďaka zemiakom bude kysnuté cesto mäkšie, vydrží dlhšie nadýchané a neobschne tak rýchlo. A platí to aj v...

Marhuľové muffiny
Recept

Marhuľové muffiny

Dnes som piekla marhuľové muffiny. Vďaka tomuto šikovnému receptu boli rýchlo hotové a myslím, že ich zvládne aj začiatočník. V kombinácii s marhuľami chutia veľmi osviežujúco, určite ich vyskúšajte, kým sú čerstvé marhule. A ak by neboli, nahraďte ich vašim obľúbeným ovocím, ktoré máte práve po ruke.

Ovocný domáci sorbet z čiernej moruše
Recept

Ovocný domáci sorbet z čiernej moruše

Sorbet som nerobila prvýkrát. V tomto recepte vám však chcem predstaviť jednu vychytávku, vďaka ktorej bude váš domáci sorbet hladký a bez kryštálikov. Priamo v recepte nájdete vysvetlenie, čo konkrétne spôsobí, že vám váš domáci sorbet bude chutiť lepšie než ten kupovaný. My sme náš pripravili z čiernej moruše a z danej dávky nám vyšla...

Jogurtová bublanina s čučoriedkami
Recept

Jogurtová bublanina s čučoriedkami

Jogurtová bublanina je, aspoň podľa nás, ktorý v lete treba upiecť nejeden raz. Nadýchané a vláčne cesto sa hodí k akémukoľvek ovociu. Ak nemáte práve chuť na čučoriedky, vyskúšajte jahody, maliny, ríbezle alebo černice. Aby bola bublanina ešte lepšia, pridali sme na ňu klasickú posýpku z masla, múky a cukru. Už len navariť kávu, vyložiť...

Jahodové veterníky z odpaľovaného cesta
Recept

Jahodové veterníky z odpaľovaného cesta

Veterníky vo všeobecnosti my veľmi ľúbime. Najviac asi karamelové a aj čokoládové a aj klasické vanilkové a aj jahodové. No proste – všetky. Tieto jahodové sa výborne hodia na horúce letné dni. Lebo sú osviežujúce, ľahké a veľmi ovocné. Ak ich chcete krémovejšie, použijete do plnky maslo, ak ich chcete ľahké, maslo vynecháte. Určite ale...