Kategória receptov: <span>koláče</span>

Home / koláče
Kysnutý ovocný koláč s mrveničkou
Recept

Kysnutý ovocný koláč s mrveničkou

Kysnutý ovocný koláč s mrveničkou je pretavením našich detských spomienok na leto. Každý rok, len čo začalo na stromoch dozrievať ovocie, zamiesila naša babka a neskôr naša maminka na kysnutý osúch, ako sme tento kysnutý ovocný koláč doma volali. Čerešňový, slivkový, marhuľový, ríbezľový alebo kľudne len tvarohový. Zjedli sa vždy do posledého kúska. A vlastne,...

Rýchla piškótová torta s marhuľami
Recept

Rýchla piškótová torta s marhuľami

Rýchla piškótová torta je jeden z tých receptov, ktorý začneme hľadať vždy na jar. Ak sa raz naučíte piecť kvalitný nadýchaný piškótový korpus, máte vybavené. Teda, zrazu viete upiecť expresnou rýchlosťou krásny koláč alebo tortu, bohato zdobenú ovocím, ktoré je práve v sezóne. My sme si tentoraz vybrali čerstvé marhule, ktoré dozrievajú v našej záhrade....

Sacherova torta podľa originál receptu
Recept

Sacherova torta podľa originál receptu

Prvá Sacherova torta sa nám podarila ešte v roku 2015, keď sme začínali s receptami. Odvtedy sme ju upiekli veľmi veľakrát, recept odskúšalo mnoho našich známych a fanúšikov a Sacherka sa  teší aj naďalej veľkej priazni. Jej príprava je celkom jednoduchá a rýchla a ak si dáte záležať na kvalitných surovinách, budete si aj vy...

Kokosové muffiny s krémom z bielej čokolády
Recept

Kokosové muffiny s krémom z bielej čokolády

Dali by ste si kokosové muffiny s lahodnou plnkou z bielej čokolády? Lebo presne také pre vás máme vo forme receptu. Niekto muffiny miluje, niekto ich nemusí. My asi skôr to druhé. Ale je zopár receptov, ktoré si uchovávame a rady sa k nim vraciame. Okrem banánových muffinov s orechovou mrveničkou, ktoré tiež nájdete na...

Veľkonočný baranček z treného cesta
Recept

Veľkonočný baranček z treného cesta

Veľkonočný baranček sa väčšinou pečie raz do roka. Ale to nevadí. Ak ste ho ešte nikdy neskúšali, pustite sa do nášho receptu, je to jednoduché trené cesto (podobné ako bábovkové), vďaka čomu baranček pekne drží tvar a výborne chutí. Na vylepšenie sme do cesta pridali lyžicu maku. Do treného cesta používame maslo, recept vám bude...

Linecké koláčiky s citrónovou plnkou
Recept

Linecké koláčiky s citrónovou plnkou

Linecké koláčiky u nás nesmú chýbať na žiadny sviatok. Pečieme ich nielen na Vianoce, ale napríklad aj na Veľkú noc. Vtedy ich ale plníme citrónovou plnkou,chuťovo aj opticky sa k Veľkej noci vďaka nej veľmi hodia. V tomto recepte vám dáme návod nielen na to, ako si pripraviť základné krehké cesto z masla ale aj...

Perníkové rezy s čokoládovou polevou
Recept

Perníkové rezy s čokoládovou polevou

Perníkové rezy sú dôkazom toho, že keď použijeme pri pečení trochu predstavivosti, vieme si spestriť sviatky, oslavy ale aj všedný deň. Perníky alebo medovníky nemusia byť vždy len vo forme drobných koláčikov. Perníky môžeme vyliať na plech a upiecť ich hneď pre celú armádu, alebo zvolíme elegantný prístup a upečieme si perníky vo forme rezov....

Perníky s rumovou polevou
Recept

Perníky s rumovou polevou

Perníky sú našou veľkou vášňou. Okrem toho, že ich rady a často pečieme, zbierame recepty na rôzne ich podoby. Tieto napríklad sú s rumovou polevou. Chutia presne ako tie perníky, ktoré bolo dostať kúpiť v predrevolučnej minulosti. Nemusíte vôbec čakať do Vianoc, môžete si ich upiecť rovno teraz podľa nášho receptu.

Penové kornútky na spôsob zmrzliny
Recept

Penové kornútky na spôsob zmrzliny

Penové kornútky nemajú so zmrzlinou v skutočnosti nič spoločné, teda okrem výzorovej podobnosti. Patria medzi tie recepty, po ktorých rady siahneme, keď nám ostanú z iného pečenia vaječné bielky. Aj keď sa síce dajú zmraziť, lepšie je použiť ich začerstva. A toto je jeden zo spôsobov. My ich podomácky voláme zimné zmrzlinky, lebo v lete...

Pavlova – koláčiky z bielok bez múky
Recept

Pavlova – koláčiky z bielok bez múky

Pavlova je koláčik, ktorý vznikol na počesť ruskej baletky a po nej nesie aj meno. Základom tohto koláčika je meringue – čo je vlastne do tuha ušľahaný vaječný bielok s cukrom. Podľa toho o aký typ meringue ide, bielok sa šľahá klasicky, prípadne nad parou alebo sa pripravuje pomocou cukrového sirupu. Každopádne, toto je výborný...