Kategória receptov: Keksíky

Home / Keksíky
Jablkové perníky na jeseň
Recept

Jablkové perníky na jeseň

Jablkové perníky sú receptom pre tých, ktorí radi využijú potraviny do poslednej omrvinky. Sú aj pre tých, ktorí neradi vážia a merajú suroviny. A v neposlednom rade sú pre všetky deti a všetkých dospelých, ktorí majú radi perníky, vôňu škorice, mäkké medovníčky alebo proste len nejakú dobrotu pod zub. Upečte si ich napríklad už tento...

Newsletter Sisters Bakery – Recepty do vašej mailovej schránky
Recept

Newsletter Sisters Bakery – Recepty do vašej mailovej schránky

Ahojte, takmer každý týždeň pre vás pripravíme chutný a fungujúci recept, ktorý sa oplatí vyskúšať. Ak ste na našich sociálnych sieťach, nájdete tam vždy príspevok, vďaka ktorému sa jednoducho prekliknete na najnovší recept. Ale aj silný používatelia sietí raz za čas premeškajú nejakú tu novinku. Máme na to ale riešenie. Newsletter Sisters Bakery s príznačným názvom...

Kakaové venčeky s čokoládovou polevou
Recept

Kakaové venčeky s čokoládovou polevou

Pamätáte sa ešte na kakaové venčeky z obchodu? Predávali aj ich vanilkovú verziu a kým deti ich chrumkali, dospelí si ich máčali do kávy. Ani sama neviem prečo, ale nedávno mi na ne prišla chuť. Tak som si povedala, že načo zbytočne do obchodu chodiť, ja si tie venčeky skúsim napiecť doma. A najmä, zapojím...

Arašidové keksíky
Recept

Arašidové keksíky

Máte radi keksíky? My veru áno a najradšej také, ktoré sú pekne chrumkavé. A presne také sú tieto arašidové keksíky. S nasekanými arašidmi a arašidovým maslom vám budú chrumkať a výborne chutiť. Aj keď je tento recept výdatný a vyšli z neho skoro tri plechy keksíkov, dlho sa u nás neohriali. Čo to sa zdegustovalo...

Domáce Mozartove gule
Recept

Domáce Mozartove gule

Mozartove gule sú obľubeným suvenírom od našich západných susedov v Rakúsku. Táto sladkosť, ktorej hlavnou ingredienciou je marcipán a nugát chutí výborne a dnes už ju možno bežne dostať v každom väčšom obchode. Podobne ako iné pralinky. Ale existuje početná skupina maniakov, ktorí radšej uprednostnia domácu ručnú prácu a pralinky si vyrábajú sami. Ja k...

Kakaové keksíky len z troch prísad
Recept

Kakaové keksíky len z troch prísad

Keď sme piekli kysnuté, ostali nám v šálke vaječné bielky. Tak sme začali hľadať v starých knihách nejaký nový nápad, ako spracovať bielky do nejakej dobroty. Našli sme zaujímavo vyzerajúci recept na kakaové keksíky. Jednoduchý tak, že jednoduchší už ani nemohol byť. Keď sme keksíky piekli, trochu nás prekvapilo, ako sa správali počas posledných minút...

Dulové želé cukríky
Recept

Dulové želé cukríky

Už ste niekedy chutnali dulové želé cukríky? Dula je asi posledné ovocie, ktoré v našich podmienkach dozrieva. Keď som od susedky dostala plnú tašku dulí, začala som pátrať po tom, čo sa z tohto voňavého ovocia, ktoré je niekde na ceste medzi jablkom a hruškou, dá spraviť. Pýtala som sa známych, kúpila som si dokonca...

Ražné pomarančové perníky
Recept

Ražné pomarančové perníky

Štartujeme novú perníkovú sezónu, priatelia. Je jeseň, vonku opadávajú listy, rána sú chladné a sychravé, dni kratšie a častejšie varíme čaj. A k tomu čaju sa výborne hodia tieto ražné pomarančové perníky. cesto si môžete pripraviť aj niekoľko dní vopred, čím dlhšie bude odpočívať v chlade, tým nasýtenejšia bude chuť hotových perníkov. Perníčky sú hneď...

Domáce kekse Albertky
Recept

Domáce kekse Albertky

Máte radi kekse Albertky? Už dlhšie ich neviem nájsť v obchodoch. Kedysi som si ich kupovala a namáčala do kávy. Jemné, chrumkavé s nevtieravou citrónovou chuťou o ktorej ani netušíte, ale práve vďaka nej sú Albertky tak fajn. Keď mi nedávno kámoška vnukla nápad napiecť niečo pre decká, tak som sa pustila do tohto receptu....

Rebarborové koláčiky
Recept

Rebarborové koláčiky

Máte radi rebarboru? Tak potom sa vám budú páčiť tieto celkom jednoduché rebarborové koláčiky. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred a potom ho už len stačí naplniť plnkou z rebarbory a jahôd. Toto sú presne tie koláčiky, ktoré si radi vychutnáte cez víkend pri šálke kávy počas poobednej siesty. Vyskúšate?