Kategória receptov: <span>Kysnuté</span>

Home / Kysnuté
Pečené buchty s čučoriedkovou plnkou
Recept

Pečené buchty s čučoriedkovou plnkou

Na chalupe som upiekla deťom tieto pečené buchty s čučoriedkovou plnkou. Ako klasické buchty vôbec nevyzerajú a poviem vám, vôbec to nebolo na škodu. Trochu som sa pohrala s tvarom, s ozdobením a myslím, že sa nám tak podarilo posunúť klasické buchty do úplne inej úrovne. Ledva vychladli (a ledva som ich dofotila), decká sa...

Kysnuté marhuľové koláče s posýpkou
Recept

Kysnuté marhuľové koláče s posýpkou

Máme sezónu marhulí a ja som sa nevedela dočkať, kedy si upečiem tieto kysnuté marhuľové koláče s posýpkou. Nápad na ne si nosím v hlave už dlhšie, potrebovala som si však počkať na zrelé a sladké marhule. Základom týchto koláčikov je ysnuté cesto – tento univerzálny recept môžete využiť aj na iné dobroty. No a...

Jednoduché domáce minibagetky
Recept

Jednoduché domáce minibagetky

Upiecť si poctivé domáce minibagetky nie je vôbec zložité. Dokonca na to nepotrebujeme ani žiadne výnimočné prísady, myslím, že takmer všetko sa vo vašej domácnosti určite nájde. Poďte si pozrieť môj recept na domáce pečivo, ktoré si môžete napiecť do zásoby.

Slané kysnuté rožky plnené syrom
Recept

Slané kysnuté rožky plnené syrom

Tieto slané kysnuté rožky plnené syrom som piekla ako môj príspevok na futbalovú slávnosť v dedine, kde hrá naša dcéra futbal. Rodičia napiekli, diváci kúpili a zjedli a výnos putoval na podporu futbalového družstva. Mám rada takéto akcie, keď viem, že pečiem pre dobrú vec, pečie sa mi oveľa lepšie :-). Bez ohľadu na futbal...

Žemličky s nátierkou z medvedieho cesnaku
Recept

Žemličky s nátierkou z medvedieho cesnaku

Domáce žemličky idú u nás “na dračku”. Jednoduchý recept, ktorého kumšt spočíva v dobrom vymiesení cesta z kvalitnej múky, v tvarovaní a finálnom dozdobení. No a chuťový efekt pozdvihneme na inú úroveň, keď si tieto žemličky dáme so sezónnou nátierkou z medvedieho cesnaku. Recept na oboje nájdete nižšie.

Škola pečenia – bratislavské rožky
Recept

Škola pečenia – bratislavské rožky

V dnešnej škole pečenia som pre vás pripravila návod, ako si upiecť tradičné bratislavské rožky. Ich história siaha až do 16.storočia. Boli pýchou prešporských pekárov a ich chýr sa rozšíril počas obdobia monarchie aj do maďarskej a rakúskej časti. Preto sa dnes často stretneme aj s názvom “beigel, bajgli” (z nemeckého Beugel – oblúk) alebo...

Kysnuté nugátové rožky
Recept

Kysnuté nugátové rožky

Tieto kysnuté nugátové rožky som upiekla pre všetkých, ktorí si v mojej ankete pýtali viac kysnutých receptov. Jemné a mäkké sladké pečivká, ktoré si podľa vlastnej chuti môžete naplniž aj inou plnkou – lekvárom, makom, orechami alebo aj tvarohom. Nám prišli dnes na chuť práve nugátové. Dáme si ich zajtra na raňajky a už teraz...

Fánky
Recept

Fánky

Fánky sú síce typickým fašiangovým jedlom – aspoň v našej rodine. Podľa tohto receptu robievala fánky naša babka. A potom aj naša maminka a naša krstná. V jej kuchyni, na sporáku s veľkou platňou, v ktorom sa kúrilo drevom. Vždy zamiesila minimálne dvojitú dávku, lebo jedna bola pre našu rodinu málo. Vyskúšajte aj vy náš...