Kategória receptov: <span>Ovocné</span>

Home / Ovocné
Jemný jablkový koláč z treného cesta
Recept

Jemný jablkový koláč z treného cesta

Tento jablkový koláč z jemného šľahaného cesta je šikovnou alternatívou ku kysnutým ovocným koláčom na plech. Šľahané cesto je vďaka maslu veľmi lahodné a chutné a vďaka kukuričnému škrobu veľmi jemné. Okrem jabĺk sa naň hodí akékoľvek ovocie, napríklad slivky, hrušky alebo aj marhule či broskyne.

Rýchly kompót z pečených sliviek
Recept

Rýchly kompót z pečených sliviek

Ak sa vám urodilo veľa sliviek a nechce sa vám dlho stáť pri sporáku a variť lekvár, skúste tento recept na kompót z pečených sliviek. Podávať ho môžete na retro spôsob k rezňu s ryžou, ale mne najlepšie chutí ako príloha k ryžovému nákypu, krupicovému nákypu alebo k cisárskemu trhancu. Tento kompótik oceníte najmä na jeseň, kedy vás vďaka zmesi voňavého korenia...

Krehký jablkový koláč s orieškami
Recept

Krehký jablkový koláč s orieškami

Čo poviete na kombináciu jabĺk a orieškov? Tento krehký jablkový koláč je potvrdením toho, že táto kombinácia je vydarená. Medzi dvomi plátmi krehkého maslového cesta sa schováva bohatá a šťavnatá plnka zo strúhaných jabĺk a opražených mletých lieskovcov. Presne ten koláč, ktorý si všetci radi dáme na sklonku letných prázdnin.

Hruškové frgále s mrveničkou
Recept

Hruškové frgále s mrveničkou

Hruškové frgále sú skvelým kysnutým koláčom, ktoré sa hodia ako odmena ku koncu prázdnin. Ich základom je moje univerzálne sladké kysnuté cesto, ktoré naplníme jedinečnou hruškovou plnkou. Pravé valašské frgále sa plnia hruškovými povidlami -veľmi hustou hruškovou marmeládou, ktorá sa robí zo sušených hrušiek. Ja som ale pripravila verziu z čerstvých hrušiek. Tie nikdy tak...

Pečené buchty s čučoriedkovou plnkou
Recept

Pečené buchty s čučoriedkovou plnkou

Na chalupe som upiekla deťom tieto pečené buchty s čučoriedkovou plnkou. Ako klasické buchty vôbec nevyzerajú a poviem vám, vôbec to nebolo na škodu. Trochu som sa pohrala s tvarom, s ozdobením a myslím, že sa nám tak podarilo posunúť klasické buchty do úplne inej úrovne. Ledva vychladli (a ledva som ich dofotila), decká sa...

Figové koláčiky
Recept

Figové koláčiky

Uprostred leta dozrievajú u mojich svokrovcov figy. Je ich veľa, nestačíme ich ani jesť, tak som už dopredu premýšľala nad nejakým dobrým receptom. Upiekla som teda tito figové koláčiky. Skombinovala som v nich tri chute, ktoré sa podľa mňa k sebe veľmi dobre hodia – figy, opražené lieskovce a javorový sirup. Spravila som rovno dve...

Kysnuté marhuľové koláče s posýpkou
Recept

Kysnuté marhuľové koláče s posýpkou

Máme sezónu marhulí a ja som sa nevedela dočkať, kedy si upečiem tieto kysnuté marhuľové koláče s posýpkou. Nápad na ne si nosím v hlave už dlhšie, potrebovala som si však počkať na zrelé a sladké marhule. Základom týchto koláčikov je ysnuté cesto – tento univerzálny recept môžete využiť aj na iné dobroty. No a...

Ovocný koláč s morušami
Recept

Ovocný koláč s morušami

Receptov na dobrý ovocný koláč nikdy nie je dosť. Dnes mám pre vás jeden výnimočný. Upečte si ovocný koláč z krehkého cesta, plnený morušami. Toto neobvyklé ovocie, ktoré dozrieva koncom júna, ľudia častokrát nevedia použiť. Ja mám pre vás dnešný recept a na jeho konci aj ďalší nápad, čo vytvoriť zo sladkých moruší.

Adamova torta s čerešňovou plnkou
Recept

Adamova torta s čerešňovou plnkou

Adamova torta s čerešňovou plnkou je súčasť našej rodinnej tradície. Adam má narodeniny v júni a vtedy dozrieva čerešňa na našom dvore. Odkedy je torty, pečiem mu na narodeniny vždy nejakú verziu čerešňovej torty. Táto je skvelá a ja vám ju vrelo odporúčam. Má neuveriteľne chutný a jemný korpus a jednoduchú výbornú čerešňovú plnku.

Jednoduché čerešňové muffiny
Recept

Jednoduché čerešňové muffiny

Muffiny síce nepečiem často, ale keď nám dozreli na strome čerešne a ja už som nevedela, čo s nimi, povedala som si, že napečiem čerešňové muffiny. Nakoniec sa ukázalo, že to bol dobrý nápad, lebo čerešne sa do môjho muffinového cesta veľmi hodia. Aby boli muffiny nadýchané, mám jeden trik, ktorý mi vždy zafunguje. Pozri...