Kategória receptov: <span>Ovocné</span>

Home / Ovocné
Šťavnatý čučoriedkový koláč s ricottou
Recept

Šťavnatý čučoriedkový koláč s ricottou

Tento šťavnatý čučoriedkový koláč je potvrdením toho, že pridať do cesta na koláč nejakú bielkovinu – ako v tomto prípade ricottu – je vždy dobrý nápad. Základ na cesto vám poslúži dobre aj pri pečení iných ovocných koláčov, ja som si však vybrala čučoriedky, ktoré máme práve teraz, keď som pripravovala tento recept, v sezóne....

Čokoládový brownie s mascarpone a čučoriedkami
Recept

Čokoládový brownie s mascarpone a čučoriedkami

Brownie koláčiky asi všetci dobre poznáte. Tento je však iný. Výnimočný. Vôbec nie ťažký a hutný, práve naopak. Vďaka jednej nečakanej prísade v ceste ostáva tento koláč prekvapivo ľahký a nadýchaný a je v ňom len minimum múky. Korunovaný poctivou vrstvou čokoládovej polevy a ozdobený čerstvými čučuoriedkami bol “hviezdou” nášho večera s návštevou :-). A...

Čučoriedkový chlebíček
Recept

Čučoriedkový chlebíček

Cey letné prázdniny dozrievajú čučoriedky a to je ten správny čas, aby sme si upiekli šťavnatý čučoriedkový chlebíček. Jednoduchý ovocný koláč ku káve alebo na raňajky, ktorý bude všetkým chutiť. Poďte si pozrieť môj recept a keď ho vyskúšate a bude vám chutiť, nezabudnite mu dať päť hviezdičiek.

Jahodový mrežovník
Recept

Jahodový mrežovník

Jahodový mrežovník – super jednoduchý koláčik, ktorý treba určite v čase ovocnej sezóny vyskúšať. Najmä počas teplých dni dobre padne koláč, ktorý sa netopí a netečie. Koláč, ktorý je chutný, ovocný a raz dva hotový. Vyskúšajte môj recept a ak už nemáte jahody, pokojne použite akékoľvek ovocie, ktoré práve dozrieva.

Kvásková pizza v sladkej verzii
Recept

Kvásková pizza v sladkej verzii

Táto kvásková pizza v sladkej verzii je niečo, čo odporúčam vyskúšať. Môj mužko je celkom “konzervatívnyô, čo sa jedla týka, ale keď ochutnal tento môj výtvor, povedal: to je fakt že dobré! A to už je čo povedať. Cesto podľa tohto receptu sa dá využiť aj na klasickú pizzu, ale niekedy je dobré trochu vybočiť...

Škola pečenia – Meringue
Recept

Škola pečenia – Meringue

„Meringue“ (čítaj ako „mƏ-reng) je trochu komplikované slovo, pod ktorým sa skrýva ľahká sladká dobrota. Jej základ tvoria len dve prísady – vaječné bielky a cukor. Vyšľahať bielky s cukrom nie je nič komplikované a ak ovládnete toto malé majstrovstvo, tak sa vám otvorí svet mnohých možností, ako si „osladiť život“.

Bazová torta
Recept

Bazová torta

Keď máš chuť na dobrý, jednoduchý a veľmi osviežujúci dezert, potom je tu táto bazová torta. Medzi dvomi plátmi nadýchaného piškótu je veľa dobrej plnky, ktorej základom je tvaroh, šľahačka a samozrejme, bazový sirup. Ja som ju upiekla cez víkend pre našich hostí a neskromne poviem, neostal ani kúsok. No a keďže sezóna bazy nám...

Jednoduchý kokosový koláč s ananásom
Recept

Jednoduchý kokosový koláč s ananásom

Dnes som doslova za pár minút upiekla tento jednoduchý kokosový koláč s liofilyzovaným ananaásom. Aj keď rada v kuchyni tvorím, dnes sa mi nechcelo. Dnes som len mala chuť na dobrý šťavnatý koláčik v tejto lahodnej kombinácii. Poznáte to, niečo, čo len šupnete do misy, zamiešate, upečiete, ozdobíte a zjete. Presne to sa mi podarilo...

Krtkova torta na plech
Recept

Krtkova torta na plech

Krtkova torta je klasika a ja som veľmi pyšná, že som bola pri jej “zrode”. Po skončení školy som pracovala vo firme Dr.Oetker a moja kolegynka ju uvádzala na trh. Dlho dlho som ju nejedela, až som si nedávno na ňu spomenula. Skombinovala som kakaové trené cesto s osviežujúci krém, na ktorý som použila krémový...

Parížske rožky v citrónovej verzii bez kakaa
Recept

Parížske rožky v citrónovej verzii bez kakaa

Parížske rožky všetci poznáme. Lahodný zákusok na orechovom podklade, kakaový krém, ktorému sa len ťažko odoláva a celé to polejeme čokoládou. Ja som si tento rok povedala, že si trochu zaexperimentujem a pripravila som malú obmenu tohto klasického receptu. Celé jej kúzlo spočíva v tom, že som z plnky vynechala kakao a horkú čokoládu a...