Kategória receptov: Ovocné

Home / Ovocné
Kokosový zákusok z viacerých vrstiev
Recept

Kokosový zákusok z viacerých vrstiev

Kokosový zákusok, ktorého recept si práve idete čítať, sme videli odprezentovaný v jednej zahraničnej cukrárskej súťaži. Keďže máme kokosové zákusky veľmi rady, trochu sme sa naň zamerali a povedali sme, že ho jedného pekného dňa upečieme. Tak sme ho upiekli na jednu rodinnú oslavu. Koľko vrstiev, toľko práce ale aj toľko výborných chutí. Nebojte sa...

Kardinálove rezy s jahodami a šľahačkou
Recept

Kardinálove rezy s jahodami a šľahačkou

Kardinálove rezy, veľmi obľúbený dezert našich susedov z Rakúska, sú nadýchaným dezertom, ktorý sa pôvodne robí v kávovej príchuti, nič nám ale nebráni tomu, aby sme ich napríklad nenapiekli ako jarný jahodový dezert. My ich zbožňujeme, takže sme ich vyskúšali aj v spomínanej kávovej verzii, aj ako malinové pokušenie, jahoda ostáva ale našim favoritom.

Jahodový koláč s tvarohovo-šľahačkovou plnkou
Recept

Jahodový koláč s tvarohovo-šľahačkovou plnkou

Vyskúšajte dnes náš jahodový koláč s tvarohovo-šľahačkovou plnkou na medovom pláte. Raz dávno sme premýšľali, ako využiť jahody z našej záhrady, ktorých sa urodilo viac, než sme stíhali jesť, tak sme začali experimentovať s jahodovými koláčmi. Tento sa nám mimoriadne vydaril. Tak akurát cesta, nešetrili sme ľahkou nadýchanou plnkou z tvarohu a šľahačky a do nej sme...

Jednoduchá piškótová roláda s jahodami a mascarpone
Recept

Jednoduchá piškótová roláda s jahodami a mascarpone

Jednoduchá piškótová roláda je ten pravý dezert na úvod leta. Keď vonku začína byť krásne slnečno, všetko kvitne, v záhrade dozrievajú prvé jahody a človeku sa žiada len tak si sedieť na terase, popíjať kávičku, kochať sa pohľadom na tú krásu – a aby sme nezabudli, vychutnať si ku káve nejakú dobrú maškrtu.

Cheescake s čučoriedkovou penou
Recept

Cheescake s čučoriedkovou penou

Cheescake asi pre vás nie je ničím novým. Verte ale, že tento, ktorý sme napiekli na jednu stretávku s bývalými kolegami, je výnimočný. Nie je to len jednoduchý cheescake, v tomto koláči je navyše jedna výborná ovocná vrstva. Z čerstvých čučoriedok sme spravili penu, ktorá sa k tvarohovej vrstve hodí viac než čokoľvek iné. Ak...

Hruškový bezlepkový brownie s perníkovým korením
Recept

Hruškový bezlepkový brownie s perníkovým korením

Bezlepkový brownie, ktorý vám dnes predstavujeme, neobsahuje pšeničnú múku. Základom chutného brownie cesta je okrem horkej čokolády a mascarpone ryžová hladká múka. Toto brownie cesto sme ešte vylepšili štipkou perníkového korenia a hruškami. Veľmi lákavá kombinácia a neuveriteľne dobrá chuť. Nebojte sa experimentovať a vylepšite si recepty o ingrediencie, ktoré máte najradšej.

Egrešový koláč s bielkovou penou
Recept

Egrešový koláč s bielkovou penou

Keď sme hľadali nejaký dobrý recept na egrešový koláč, bola to veru neľahká práca. Napokon sme sa rozhodli, že si ho upečieme podľa predlohy jedného nášho dobrého koláča, v ktorom používame iné bobuľové ovocie. Egreše sa doň výborne hodili a tak sme sa rozhodli tento recept zaradiť do nášho virtuálneho receptára. Krehké cesto, egrešová plnka...

Citrónovo makové muffiny zo špaldovej múky
Recept

Citrónovo makové muffiny zo špaldovej múky

Makové muffiny sa tešia (nielen u nás) veľkej obľube. Nám sa k tomu maku ale akosi hodí citrón, preto ho s ním vždy skombinujeme. Tieto muffiny sú veľmi chutné, nadýchané a výborne sa hodia ku kávičke na raňajky. Ani deti nimi nepohrdnú, keď im ich pribalíte na desiatu do školy. Čo takto upiecť si dnes...

Černicovo – jablkový koláč so škoricovou posýpkou
Recept

Černicovo – jablkový koláč so škoricovou posýpkou

Jablkový koláč je fajn sám o sebe. Skúsili ste ale niekedy pridať k jablkám černice a dochutiť ich mletou škoricou? To vám je pochúťka. Niekedy stačí tak málo aby sme objavili nové chute, ktoré si veľmi obľúbime. Tento černicovo jablkový koláč so škoricovou posýpkou je to pravé, osviežujúce na leto.

Čerešňová torta pre náročných – pre nášho Adama
Recept

Čerešňová torta pre náročných – pre nášho Adama

Čerešňová torta je veľmi prácna a je dôležité dobre si zorganizovať postup, aby ste mohli v správny čas skladať jej jednotlivé vrstvy. Preto ju oprávnene nazývame pre náročných. Nedá vám nič zadarmo, ale výsledok je tzv. „wow“ efekt. Ak ju pečiete pre niekoho, koho veľmi ľúbite, tak vám času a energie vynaloženej na túto tortu určite nebude...